ONE

Kunskap som ger energi

F.d. trainee och numer projektledare Dekan tycker att ONE Nordic är väldigt lyhörda för hans önskemål och intressen

Att Dekan skulle gå ett traineeprogram efter att han var klar civilingenjör hade han bestämt sedan länge. – Jag visste inte så mycket om ONE Nordic innan jag såg och svarade på traineeannonsen som verkade spännande. I och med att samhället går mer och mer mot elektrifiering fick jag också känslan av att befinna mig i en framtidsbransch.

Din bakgrund?

Jag är utbilddad Civilingenjör inom  maskinteknik med inriktning hållbar och innovativ produktutveckling på Blekinge tekniska högskola.

Vad var höjdpunkten under traineeprogrammet? 

–  Tillsammans med de andra traineerna fick jag besöka Markbygden där ONE Nordics dotterbolag Lapplands Elnät är med och bygger vad som kommer att bli Europas största ­vindkraftverk. Det var häftigt att se hur stort det kommer att bli och vilken effekt det kommer att ge. Den som vill läsa om våra upplevelser kan gå in på vår blogg på ONE Nordics hemsida.”

Berätta om ONE Nordics traineeprogram!

– Det är ett 12 månader långt program som är indelat i tre delar – där även olika utbildningssegment ingår. Under den första delen fick vi sätta på oss blåställ och gå bredvid ONE Nordics montörer och installatörer. Efter det gick vi in i en bredare fas där vi fick följa en beredningstekniker som räknar på råprojektet, och som ser till att allt är förberett när projektledaren tar vid. Nu går jag det stora projektledarblocket – till en början gick jag enbart bredvid en projektledare, men efter ett tag bad jag om att själv få ta över några projekt. Det bästa med ONE Nordic är att det finns en stor lyhördhet för våra önskemål och intressen.

”Det bästa med ONE Nordic är att det finns en stor lyhördhet för våra önskemål och intressen.”

Nämn ett projekt som du har lett!

– Det största projektet som jag lett hittills är ett där vi har hjälpt Helsingborg stad att bygga om sina trafiksystem så att de nya elbussarna ska kunna köra genom staden. Där har jag haft ansvar för allt från ren projektledning och ekonomi till redovisning och uppföljning.