ONE

Kunskap som ger energi

Elkraftkonsult Axel tycker jobbet innebär mycket ansvar, många utmaningar och fruktansvärt givande och roliga uppdrag

Axel har studerat Elkonstruktion för Europa marknaden och arbetar idag som elkraftkonsult. Man är stolt när man har ONE Nordic-loggan på sig för att den är synonym med kvalité och expertis i allt vi gör. När man träffar en kund för första gången så finns där redan ett förtroende innan man har hunnit skaka hand.

Din bakgrund?

Efter examen på Elkonstruktion för Europa marknaden hann jag arbeta några år på olika bolag i branschen innan ONE Nordic kontaktade mig för rollen som elkraftkonsult. Jag har nu fått vara med på en resa som snart sträckt sig under 6 år där ingen dag är den andra lik och jag fortsätter att växa i min roll.

Vad innebär det att jobba som elkraftkonsult på ONE Nordic?

Att jobba som elkraftskonsult inom ONE Nordics konsultorganisation innebär mycket ansvar, många utmaningar och ett fruktansvärt givande och roligt jobb.

Ett uppdrag som elkraftkonsult på ONE Nordic kan vara allt från att byta ut gammal utrustning till en ny modern, till att bygga en helt ny transformatorstation. Det kan också vara att hjälpa en industri att säkra sin spänningsförsörjning eller att ansvara för elinstallationen av kylningen till en accelerator etc. Som märks finns det inte riktigt något typiskt uppdrag utan den gemensamma nämnaren är el utöver det så spänner sig spänningen från 24V till 130kV. Kunden kommer med en förfrågan och vi löser deras problem oavsett om det är ett nytt vågsystem till isoleringsfabriken eller det är en lindningskopplare på en 130kVs transformator.

ONE Nordic expanderar sin konsultorganisation. Vad tycker du om det?

- Jag är väldigt exalterad över det, det kommer att betyda att vi får fler medarbetare och att vår kunskapsbas växer än mer. Detta kommer i sin tur leda till att vi kan ta större och/eller annorlunda jobb vilket leder till nya spännande utmaningar. När jag tittar på resan som vi har gjort fram tills nu och när jag tittar på den roadmap som vi har framför oss  så kan man inget annat än att vara stolt och exalterad över framtiden.

Vad är det roligaste med att jobba som elkraftkonsult på just ONE Nordic?

- Jag skulle nog säga att det absolut bästa med att jobba som elkraftskonsult på ONE Nordic är alla de olika uppdrag och kontakter med kunder som man har. Man är stolt när man har ONE Nordic-loggan på sig för att den är synonym med kvalité och expertis i allt vi gör. När man träffar en kund för första gången så finns där redan ett förtroende innan man har hunnit skaka hand.

Vad är det bästa med att jobba på ONE Nordic?

- Det absolut bästa med att jobba på ONE Nordic är alla fantastiska kollegor hands down. Alla hälsar på alla och alla hjälper varandra. Mängden kunskap som finns inom denna organisationen är oslagbar. Vill du veta hur du ska göra ett 130kV avslut på en kabel ringer man en kollega, undrar du något om fiber släng ett mail till en annan kollega och undrar du något om transformatorer så finns det experter inom det, ”the list goes on”. Samarbetsviljan och det mindset som finns att hjälpa varandra att vi tillsammans vill hitta de smartaste lösningarna är oslagbart och man utvecklas konstant. All for ONE and ONE for all!

Att arbeta på ONE Nordic - möt några medarbetare

Projektledare Andreas vill att det han gör ska ha en mening och vara till nytta för andra

Andreas är utbildad ingenjör och arbetar idag som projektledare. Att elnätet är stabilt är en samhällskritisk funktion. Det är också ett av skälen till att Andreas tycker om arbetet som projektledare på ONE Nordic. Han vill känna att han gör nytta med det engagemang som han lägger ner i arbetet. Men det var också viljan att lära sig nya saker som fick honom att prova på projektledarrollen.

Projektledare Andreas vill att det han gör ska ha en mening och vara till nytta för andra

Elkraftkonsult Axel tycker jobbet innebär mycket ansvar, många utmaningar och fruktansvärt givande och roliga uppdrag

Axel har studerat Elkonstruktion för Europa marknaden och arbetar idag som elkraftkonsult. - Man är stolt när man har ONE Nordic-loggan på sig för att den är synonym med kvalité och expertis i allt vi gör. När man träffar en kund för första gången så finns där redan ett förtroende innan man har hunnit skaka hand.

Elkraftkonsult Axel tycker jobbet innebär mycket ansvar, många utmaningar och fruktansvärt givande och roliga uppdrag

Filialchef David är väldigt stolt över att bidra till ett mer hållbart energisamhälle

David har studerat Civilingenjörsprogrammet på Chalmers Tekniska Högskola och Ecole Des Mines de Paris. David jobbar som filialchef inom ONE Nordics Mätteknik – verksamhetsområdet med fokus på smart metering. – Vi skapar länken mellan de fysiska mätarna och energibolagen. Jag är väldigt stolt över att bidra till ett mer hållbart energisamhälle, säger han.

Filialchef David är väldigt stolt över att bidra till ett mer hållbart energisamhälle

F.d. trainee och numer projektledare Dekan tycker att ONE Nordic är väldigt lyhörda för hans önskemål och intressen

Att Dekan skulle gå ett traineeprogram efter att han var klar civilingenjör hade han bestämt sedan länge. – Jag visste inte så mycket om ONE Nordic innan jag såg och svarade på traineeannonsen som verkade spännande. I och med att samhället går mer och mer mot elektrifiering fick jag också känslan av att befinna mig i en framtidsbransch.

F.d. trainee och numer projektledare Dekan tyckeratt ONE Nordic är väldigt lyhörda för hans önskemål och intressen

Emil tycker det är kul att arbeta både som belysningsmontör och distributionselektriker

- Jag har gått el- och energiprogrammet på Teknikum i Växjö och efter skolan 2018 fick jag jobb på ONE Nordic i Växjö. Jag utförde då arbeten både som belysningsmontör och distributionselektriker och det gör jag även idag på ONE Nordic i Göteborg där jag arbetar numer.

Emil tycker det är kul att arbeta både som belysningsmontör och distributionselektriker