ONE

Kunskap som ger energi

Traineebloggen

Här i traineebloggen får du möjlighet att följa våra fem traineer i deras vardag. De delar med sig av sina upplevelser via veckovisa dagboksinlägg. Traineerna som går traineeprogrammet för projektledare/specialister heter Isak, Simon, Felix, Sara, Aleksandra och Lisa.

Läs mer om traineeprogrammet för projektledare

Isak är ute på uppdrag i Norrköping

Isak heter jag och är sedan början av september anställd som Projektledartrainee i Norrköping. Det är roligt att återigen halka ut i arbetslivet (och försöka hålla balansen...) efter tre givande år på Universitetet till Elkraftsingenjör. Traineeprogrammet började föredömligt med 6 veckors fältpraktik där jag fick möjligheten att stifta bekantskap med våra montörer på bästa möjliga sätt, ute i verkligheten.

Isak är ute på uppdrag i Norrköping

Lisa berättar om forkovring inom Megger, Torkel, Sverker, grodor och ormskinn

Efter sex veckor fältpraktik med montörerna i Karlstad har jag hunnit vara med på många arbeten av mycket varierande karaktär. Det är en bred kompetens som finns inom ONE Nordic region mitt. Jag har fått vara med på allt från bland annat linbyte, förläggning av sjökabel och stolpbyte till nyanslutningar, felsökning och tester av batteri och larm. Bland nätstationer, kabelskåp, ställverk och verktyg som "Megger, Torkel, Sverker, grodor och ormskinn" har jag verkligen fått förkovra mig i elkraft.

Lisa berättar om forkovring inom Megger, Torkel, Sverker, grodor och ormskinn