ONE

Kunskap som ger energi

Anna är involverad som projektledare i två stora elmätarbytesprojekt

Hej traineebloggen! Våren har gjort storstilad entré i Skåne och hemmajobbet blir lite trevligare när man nu kan ta sin kaffe utomhus i solen. Som många andra har jag jobbat hemifrån på heltid sen årsskiftet och rutinerna och disciplinen börjar sätta sig. Äntligen!

I förra veckan fick vi fem traineer fullfölja den andra delen av utbildningen i "Ledarskap och projektmetodik". Vi träffades på huvudkontoret i Hyllie för en tvådagars session med praktisk träning av projektmetodik på schemat. Först och främst, vilken grej att vara inne på kontoret igen, småsnacka vid kaffeautomaten och äta ute-lunch (men vi var såklart noga med att hålla avstånd). Himla trevligt!

Utbildningen var givande för att lära sig att omsätta teoretiska modeller till praktiska hjälpmedel i all sorts projektledning, stort som smått. Med utbildningen i ryggen är min förhoppning att jag kommer att bli säkrare och mer metodisk i mitt arbetssätt, att mina kollegor förstår stegen i min process och att vi i projektgruppen tillsammans kan lära oss och utveckla vårt sätt vi arbetar på gemensamt.

Sen jag skrev i traineebloggen senast har jag blivit inkluderad i projektgruppen för ett av ONE Nordics ytterligare stora utrullningsprojekt av smarta elmätare. Att få arbeta i två projekt (E.ONs och Kraftringens elmätarbytesprojekt) med liknande karaktär och mål ger mig fler övergripande insikter än vad jag tidigare fått. Det hjälper både mig och projekten att utvecklas då jag får möjligheten att ta vidare lärdomar och kunskap mellan projekten.

En ytterligare värdefull erfarenhet från förra veckans utbildning är vikten av att göra saker tillsammans. Dels blev vi mycket klokare när vi slog våra huvuden samman, dels har vi en gemensam erfarenhet att blicka tillbaka på. När någon av oss fem traineer försöker minnas tillbaka hur vi resonerade eller vad vi gick igenom kan vi ta hjälp av varandra för att bli bättre. Det är en härlig känsla att vara en del av en sammansvetsad grupp som kommer att finnas där för varandra idag, imorgon och om ett år.

Trevlig Valborg,

Anna

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad

Dags för ny traineeblogg! Senast skrev jag om hur jag i mitt uppdrag i Segeltorp fått ansvaret som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad. Det börjar närma sig slutet av seriebytesprojektet, så jag tänker ägna detta blogginlägg åt en utvärdering om vad jag lärt mig, vad jag fått göra och hur det gått.

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad