ONE

Kunskap som ger energi

Anna berättar: Och så var vi 2020-års projektledartraineer igång!

Traineeprogrammet har rivstartat och vi alla fem projektledartraineer är uppslukade i våra respektive kund- eller verksamhetsuppdrag. Måndagen den 2/11 gick startskottet för årets upplaga av ONE Nordics traineeprogram med inriktning på projektledning.

Jag tänker att vi alla vi traineer kommer att presentera oss själva och jag är först ut
Mitt namn är Anna, jag är uppvuxen i en sport- och tävlingsintresserad familj där jag är yngst av fyra syskon. Efter studenten flyttade jag till Lund där jag först läste kurser i psykologi av rent intresse, men sen tog förnuftet vid och jag började läsa Industriell Ekonomi på Lunds Tekniska Högskola. Efter en vår med uppsatsskrivande hemma och en slutpresentation över Zoom tog jag min examen i somras. Allt vad firande innebär fick dock skjutas upp. Så ibland känns det som att jag bara drömt att jag är klar med skolan. 

Det som lockar mig med att arbeta på ONE Nordic är möjligheten att lära sig, förstå och påverka hur hela samhällets infrastruktur kring energi ser ut 
Vi lever i en tid där klimat står högt upp på allas agenda och ett steg i rätt riktning är att avveckla det fossila och elektrifiera större delar av samhället. Och här är ONE Nordic en viktig kugge i det svenska hjulet för hur denna transformation av energiförsörjning kommer att ske, vilket för mig är hur spännande som helst!  

Som första projekt har jag fått hoppa rakt in i ett stort anbudsarbete inom det viktiga mättekniska området
De nya smarta elmätarna som nu ska installeras i Sverige är en möjliggörare för ett fossilfritt samhälle och ett smartare energisamhälle. 
Min roll i anbudsprojektet är att koordinera arbetsinsatserna för att få fram ett så bra anbudsunderlag (även kallat upphandlingsdokument) som möjligt. Jag har redan nu, efter bara en vecka, lärt mig om bredden och spetskompetensen som finns inom koncernen samtidigt som jag hela tiden har i bakhuvudet att det handlar om att göra affärer för att företagshjulet ska snurra. Och ju bättre jobb vi gör nu med upphandlingsarbetet, desto fler och roligare jobb kan våra montörer i fält och våra tjänstemän få. 


Med tiden i traineeprogrammet ser jag fram emot att få lära mig mer om verksamheten, om hur det svenska energisamhället är uppbyggt och jag ser fram emot att få dela med mig av det till er. Hoppas ni gillar att nörda ner er lite, för det gör jag 😊 

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad

Dags för ny traineeblogg! Senast skrev jag om hur jag i mitt uppdrag i Segeltorp fått ansvaret som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad. Det börjar närma sig slutet av seriebytesprojektet, så jag tänker ägna detta blogginlägg åt en utvärdering om vad jag lärt mig, vad jag fått göra och hur det gått.

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad