ONE

Kunskap som ger energi

Anna inser hur mycket hon har lärt sig under programmets gång

Hej traineebloggen!

Jag tar varmt emot stafettpinnen efter Jons tidigare inlägg där han berättar om managementmöten, kristräning och kommande studiebesök. I dagens blogginlägg tänkte jag dela med mig av en ny erfarenhet jag fått uppleva de senaste veckorna.

I början av traineeprogrammet fick jag hoppa in i ett av våra mätarbytesprojekt (för Kraftringen) i rollen som Service Manager, vilket innebar att jag hjälpte huvudprojektledaren med dokumentation, tog fram presentationsmaterial och assisterade i att hålla övergripande koll på projektets framdrift. Samtidigt behövde ett av våra andra mätarbytesprojekt (för E.ON) förstärkning i sin organisation och jag stöttade upp som tillfällig PMO (Project Manager Office). Med tiden så behövde jag lägga mer och mer fokus på det senare projektet och tillsammans med projektledarna bestämdes det att jag skulle gå över till det projektet på heltid. Min roll som Service Manager skulle istället fyllas av en kollega som kom tillbaka från föräldraledighet. Och nu kommer vi till den nya spännande utmaningen och erfarenheten för min del, nämligen första överlämningen.

Inför överlämningen hade jag förberett mig så gott jag kunde med att försöka strukturera upp arbetsmoment, göra logiska sökvägar för arbetsmaterialet och förbereda en pedagogisk ordning mellan de olika arbetsmomenten. När vi sen satt ner tillsammans och började prata om de olika arbetsuppgifterna och respektive ingående moment för att få fram slutprodukten insåg jag hur mycket jag lärt mig under bara ett halvår i projektet.

Allt eftersom överlämningen fortskred fick jag en allt större uppskattning och tacksamhet för allt jag lärt mig under projektets och traineeprogrammets gång. Jag har fördjupat mina kunskaper om energibranschen lika väl som jag har blivit mer bevandrad i hur presentationer utformas för att rapportera till styrgrupper. Utöver det har jag också förstått vikten av att löpande omvandla individuellt uppbyggd kunskap till strukturkapital för att underlätta eventuell uppskalning och integration av nya projektmedlemmar.

Med det sagt vill jag uppmana alla er som läser detta att se över era egenbyggda processer och excelark. Ju tidigare de görs begripliga för en annan person, desto enklare är det att kunna hjälpas åt i projektgruppen och lära sig av kollegor i liknande roller eller i andra projekt!

Vänliga hälsningar,

Anna

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad

Dags för ny traineeblogg! Senast skrev jag om hur jag i mitt uppdrag i Segeltorp fått ansvaret som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad. Det börjar närma sig slutet av seriebytesprojektet, så jag tänker ägna detta blogginlägg åt en utvärdering om vad jag lärt mig, vad jag fått göra och hur det gått.

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad