ONE

Kunskap som ger energi

Dekan berättar om hur det är att arbeta inom trafikområdet

Den här veckan är det min tur att få berätta om mig själv och mina upplevelser som trainee på ONE Nordic. Jag heter Dekan och är en nybakad civilingenjör i maskinteknik, med inriktning produktutveckling. En traineetjänst på ett utvecklande teknikbolag var vad jag sökte efter mina studieår. Så när ONE Nordics erbjudande dök upp kunde jag inget annat än att tacka ja och hoppa på tåget.

Jag är stationerad i Malmö, men har Skåne, Blekinge, Kronoberg och Halland som operativt område. Avdelningen som jag är på skiljer sig lite från övriga ONE Nordic. Vår avdelning heter Trafik och av namnet att döma så arbetar vi med installation, byggnation och service av trafiksystem.

Min första tid på ONE Nordic har varit intressant och fartfylld. Jag har fått bekanta mig med mina framtida lagkamrater och tillika arbetskamrater. Just att jobba och kämpa i lag är vad jag älskar. På fritiden spelar jag fotboll, så jag känner att jag har hittat ännu ett lag att tillhöra genom min trainee hos ONE Nordic.

Den första tiden som trainee är man ute i fält med montörerna. Detta innebär att man får klä upp sig i ONE Nordics snygga arbetskläder för att lära sig arbetet på arbetet så att säga. Jag har fått åka med på olika typer av uppdrag än så länge. Uppdragen har varit allt från påkörda stolpar till nybyggnationer av trafiksystem. Till en början fick jag endast vara med för att se på, men det tog inte många dagar innan jag själv fick pilla och lära mig koppla trafiksystem.

Efter fältpraktiken ska vi alla trainees enligt plan påbörja vår utbildning i beredning. Själv kommer jag att få lära mig allt inom beredning på vårt kontor i Helsingborg. Jag ser redan fram emot det som komma skall! På återseende och ciao.

Stefan driver projekt som syftar till att digitalisera vattenkraften

Efter en traineeintrovecka på ONE Nordics huvudkontor i Hyllie åkte jag direkt upp till Karlstad i 10 dagar för att lära mig så mycket som möjligt om hur det går till på de olika vattenkraftsanläggningarna, följt av många samtal med flera olika personer som jobbar inom vattenkraften. Då målet med digitaliseringen är att förbättra och förenkla arbetet som dessa personer utför, var det viktigt att förstå hur man kan hjälpa dem. Mycket av min tid har därför gått åt att undersöka vad som faktiskt är problematiskt just nu och vad potentiella lösningar skulle kunna vara. Nästa steg blir att konkretisera dessa idéer och ställa upp planer för hur de ska genomföras!

Stefan driver projekt som syftar till att digitalisera vattenkraften