ONE

Kunskap som ger energi

Det är fantastiskt att vi som traineer/nyexaminerade har fått möjligheten att såhär tidigt i våra arbetsliv hamna mitt i hetluften i stora projekt

Nu har vi alla fem traineer presenterat oss på bloggen och det har blivit dags att dyka lite djupare i vad vi faktiskt jobbar med dagligdags! Jag, Anna, jobbar inom det stora affärsområdet Mätteknik och ingår i en projektgrupp som arbetar med ett stort mätarbytesprojekt för Kraftringen (Kraftringen ger ONE Nordic stororder när nästa generation mätare introduceras i Sverige). Min roll som delprojektledare handlar om att jag ansvarar för att vi inom projektet ska nå upp till de avtalade servicenivåer vi har satt som mål mot kunden. Det innebär att jag kontinuerligt bevakar våra prestationer och försöker hitta kreativa, funktionella och smarta lösningar på processförbättringar. Vidare har jag ansvar för att implementera förbättringar som gynnar både oss och kunden och leder till ett bättre och effektivare arbetssätt. Som ni hör är det ett otroligt givande och utmanande arbete jag har!

Sedan årsskiftet har jag jobbat hemifrån och tycker att det fungerar bättre än jag hade förväntat, på alla plan. Vi i projektgruppen håller kontakten med varandra via telefon, mail och teams varje dag och arbetet flyter på minst lika bra som när vi satt på kontoret. Nu när vi alla i traineeprogrammet är utspridda på olika etableringar har också aktiviteterna för oss gått över till att bli digitala för att minska resandet. Jag är imponerad över hur snabbt ONE ställer om sitt arbetssätt och hittar nya vägar för att nå samma mål trots stora förändringar i vardagen.

Precis som Jon beskrev i förra blogginlägget är det fantastiskt att vi som traineer/nyexaminerade har fått möjligheten att såhär tidigt i våra arbetsliv hamnar mitt i hetluften i stora projekt och därigenom också får ta stort ansvar vid ung ålder. Det är en ynnest att vara i en organisation som så tydligt visar förtroende och ambition mot mig som anställd. Traineeprogrammet ger oss en möjlighet att både få mycket egen erfarenhet tack vare de projektgrupper vi inkluderas i, men också att vi får stora doser kunskap, insikter och erfarenheter från andra anställda genom månadsvisa träffar.

Vill ni som läser veta mer om mitt jobb, traineeprogrammet eller ONE Nordic är det bara att höra av sig på LinkedIn eller på min mail anna.lager@one-nordic.se.

Ha det bra så hörs vi snart igen!

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad

Dags för ny traineeblogg! Senast skrev jag om hur jag i mitt uppdrag i Segeltorp fått ansvaret som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad. Det börjar närma sig slutet av seriebytesprojektet, så jag tänker ägna detta blogginlägg åt en utvärdering om vad jag lärt mig, vad jag fått göra och hur det gått.

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad