ONE

Kunskap som ger energi

Emelie berättar om sin sin nyss påbörjade praktik inom beredning

Sedan mitt senaste blogginlägg så har det hänt en del, fältpraktiken är bland annat över. Under de sista veckorna ute på fält fick jag vara några dagar ute i ONE Nordics projekt för Förbifart Stockholm. Det var riktigt roligt att få se det projektet, även om det mest var lerigt och mörkt nere i tunnlarna. Men nu är beredningsfasen påbörjad och för min del har det inneburit att jag fått vara mestadels nere i Örebro för att lära mig hur beredningsteknikerna där arbetar mot elnätssidan.

Jag har fått hänga med beredningsteknikerna (även kallade elnätsdesigners) på diverse saker. Vi har bland annat varit ute i fält för att se hur det ser ut ute på plats där kommande jobb ska ske, men vi har även tagit fram underlag så som exempelvis kartor. Då vi i Kista, där jag är stationerad, mestadels arbetar med belysning så har det varit både intressant och lärorikt att få se en annan del av verksamheten och hur vi arbetar inom elnätsområdet.


 
Något annat som hänt sen sist är att jag har varit med på Nackademins arbetsmarknadsdag i Solna. Där stod jag med ett par andra representatner från ONE Nordic och berättade om bolaget och marknadsförde även ONE Nordics två olika traineeprogram (dels projektledarprogrammet, dels elnätsdesignprogrammet) och det var riktigt roligt att möta de intresserade studenterna! 

Otroligt att jag får vara med och driva energisamhället framåt

Det har alltid varit en stor dröm för mig att få jobba med elproduktion och om det är något man har fått på sin tid på ONE Nordic så är det respekt för våra vattenkraftverk! Som en snabb påminnelse så är mitt namn Stefan och jag är den projektledartrainee som arbetar med digitaliseringsprojekt inom hydro (vattenkraften).

Otroligt att jag får vara med och driva energisamhället framåt