ONE

Kunskap som ger energi

Emelie logistikansvarig i stort projekt

Så var det min tur att skriva igen. Tiden går fort och nu är det ganska precis ett år sedan jag skrev på mitt anställningsavtal på ONE Nordic och mycket har hänt sedan dess. Sedan senast har vi hunnit slutföra utbildningen i projektledarskap. En väldigt bra och lärorik utbildning! Det är intressant att lära sig om olika personligheter och utvecklingsnivåer och hur man bland annat anpassar sitt ledarskap till detta.

I vårt fall som blivande projektledare blir det montörernas utvecklingsnivå som man anpassar sitt ledarskap till. Exempelvis om en person har låg kompetens men högt engagemang behöver man som ledare ge mycket instruktioner, men mindre stöd i vardagen. Är det däremot en person med hög kompetens men med lågt engagemang måste man som ledare ge mycket stöd i vardagen men lite instruktioner etc (Källa: Hersey & Blanchard's situational leadership theory). Jag tror att detta är en utbildning som många skulle dra nytta av att gå. Utöver att det var en bra utbildning så var det kul att få träffa de andra traineerna igen och få prata om vad som hänt sedan vi sågs senast.

Annars börjar jag komma in mer och mer i det delprojekt jag jobbar i inom vårt projekt för Förbifart Stockholm. Jag kommer att ta över rollen som logistikansvarig för det delprojektet. Därför har det varit en hel del nya saker att lära sig de senaste veckorna och det känns bra att få mer ansvar. 

Snart är det sommar och semester och efter det börjar ytterligare sex stycken traineer här på ONE Nordic i spetember. Det ska bli roligt att se vilka de äroch att bli en traineementor för dem!

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad

Dags för ny traineeblogg! Senast skrev jag om hur jag i mitt uppdrag i Segeltorp fått ansvaret som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad. Det börjar närma sig slutet av seriebytesprojektet, så jag tänker ägna detta blogginlägg åt en utvärdering om vad jag lärt mig, vad jag fått göra och hur det gått.

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad