ONE

Kunskap som ger energi

Farman berättar om att sin beredarpraktik m.m.

Hej, det var ett tag sen! Sist vi sågs så var jag ute på fältpraktik och driftsatte en temporär transformator. Nu är jag redan inne i projektledarpraktiken och har hunnit avsluta konstruktions-/ beredningspraktiken.

Under konstruktions- och beredningspraktiken fick jag arbeta mycket i CAD-verktyg. Den mesta av tiden satt jag med andra ord vid datorn och ritade. Jag hann med många spännande projekt. Denna praktikfas var väldigt rolig och just konstruktion är något som jag skulle vilja utvecklas mer inom. 

Projektledarpraktiken har nyligen börjat och nu hjälper jag projektledarna i olika projekt med diverse arbetsuppgifter. Jag ser mycket fram emot denna praktikperiod, vilken kommer pågå fram till januari 2020 och jag hoppas på en bra utveckling. 

Vi har haft några interna utbildningar under december och där jag har träffat de andra traineerna. Det var jättekul att se dem och höra om deras utveckling, de växer upp så fort :-).

Dagens gåta: På bilden ser du vad vi ser varje dag på våran lunchpromenad i Sundvsall. Du får gissa vilket djur som gör detta. 

Tills nästa gång…..   //Farman

Isak tycker det är ovärderligt att få gå utbildningar parallellt med praktik

Utbildningarna som vi tagit del av tycker jag har innehållit en god blandning av teori och även hur man omsätter teorin i praktiken. Det har varit flertalet aha-upplevelser under utbildningarna, inte minst under projekt- & ledarskapsutbildningen och DUS-utbildningen (Drift, Underhåll och Service). Lejonparten av den praktiska delen utgjordes på regionnätet där jag fick gå bredvid duktiga AMS/AUS montörer i fält. De utför sina arbeten med spänning påslagen. Vi utförde byten av kraftledningsstolpar för ett elnätsbolags räkning för att säkra framtida drift på nätet. Det är häftigt att vara en del av upprustningen av elnätet, en upprustning som är viktig för att Sveriges energikapacitet ska kunna öka när vi mer och mer går över till fossilfitt samhälle. Att praktiskt kunna bidra till en hållbar omställning är otroligt kul, på riktigt.

Isak tycker det är ovärderligt att få gå utbildningar parallellt med praktik