ONE

Kunskap som ger energi

Farman berättar om att sin beredarpraktik m.m.

Hej, det var ett tag sen! Sist vi sågs så var jag ute på fältpraktik och driftsatte en temporär transformator. Nu är jag redan inne i projektledarpraktiken och har hunnit avsluta konstruktions-/ beredningspraktiken.

Under konstruktions- och beredningspraktiken fick jag arbeta mycket i CAD-verktyg. Den mesta av tiden satt jag med andra ord vid datorn och ritade. Jag hann med många spännande projekt. Denna praktikfas var väldigt rolig och just konstruktion är något som jag skulle vilja utvecklas mer inom. 

Projektledarpraktiken har nyligen börjat och nu hjälper jag projektledarna i olika projekt med diverse arbetsuppgifter. Jag ser mycket fram emot denna praktikperiod, vilken kommer pågå fram till januari 2020 och jag hoppas på en bra utveckling. 

Vi har haft några interna utbildningar under december och där jag har träffat de andra traineerna. Det var jättekul att se dem och höra om deras utveckling, de växer upp så fort :-).

Dagens gåta: På bilden ser du vad vi ser varje dag på våran lunchpromenad i Sundvsall. Du får gissa vilket djur som gör detta. 

Tills nästa gång…..   //Farman

Stefan driver projekt som syftar till att digitalisera vattenkraften

Efter en traineeintrovecka på ONE Nordics huvudkontor i Hyllie åkte jag direkt upp till Karlstad i 10 dagar för att lära mig så mycket som möjligt om hur det går till på de olika vattenkraftsanläggningarna, följt av många samtal med flera olika personer som jobbar inom vattenkraften. Då målet med digitaliseringen är att förbättra och förenkla arbetet som dessa personer utför, var det viktigt att förstå hur man kan hjälpa dem. Mycket av min tid har därför gått åt att undersöka vad som faktiskt är problematiskt just nu och vad potentiella lösningar skulle kunna vara. Nästa steg blir att konkretisera dessa idéer och ställa upp planer för hur de ska genomföras!

Stefan driver projekt som syftar till att digitalisera vattenkraften