ONE

Kunskap som ger energi

Jessica har gjort ett karriärsbyte för att arbeta i energibranschen

Så var det då dags för mitt första blogginlägg. Hösten 2015 återvände jag, Jessica Nilsson, efter ett antal år i Växjö till Skåne för att plugga till civilingenjör inom Industriell ekonomi vid LTH (Lunds Tekniska Högskola). Fem år senare, efter en sommar fylld av uppsatsskrivande och med ett rykande färskt examensbevis tjuvstartade jag min tid på ONE Nordic i slutet av september, ungefär en månad innan traineeprogrammet drog igång på riktigt. Med två väskor (ja, det rensades ut en hel del) flyttade jag upp till Stockholm, staden jag alltid drömt om att bo i.

Till skillnad från övriga traineer så har jag med min höga ålder (relativt sällskapet) hunnit med en helt annan karriär innan studierna vid LTH. Totalt blev det åtta år som poliskonstapel innan det var dags att säga hejdå till tjänstevapen och båtmössa. Karriärsskiftet grundade sig i en vilja av att bredda mitt kunnande och mina erfarenheter.

Det är nu med spänning och framtidstro som jag påbörjat mitt uppdrag inom ONE Nordic. Med stationeringsort Akalla utgör jag en del av teamet som jobbar i Ellevio-elmätarbytesprojektet. Efter ett par lugna inledande veckor drogs tempot snabbt upp och med ett godkänt SAT exit för MSA SS01 nådde vi ytterligare en milstolpe under föregående vecka. SAT (System Acceptance Test) är för den oinsatte ett test som genomförs då installationerna i ett område avslutats. Min roll i projektet är bland annat knuten till just uppstart och avslut av de olika installationsområdena vi ska utföra mätarbyten i. Jag är även inblandad i den övergripande planeringen av utrullningen, samt diverse andra sidouppdrag.

Med grymma kollegor känner jag mig mer än välkommen till ONE Nordic och det är extra kul att få vara med under en tid då projektet fortfarande formas. Vid mer än ett tillfälle har jag reflekterat över de goda förutsättningar min utbildning ger mig att hantera de olika delarna i projektet. Branschen i sig är dock ett nytt område för mig och med handen på hjärtat var det inte elmätare jag trodde att jag skulle jobba med när jag påbörjade min utbildning för fem år sedan. Jag anser dock att energibranschen är både intressant och viktig för vår framtid och känslan av att få bidra till samhället återfinns även i denna nya yrkesroll.

Att jag anammat min nya roll kan konstateras då jag redan noterar vilka elmätare mina vänner har och drömmer om ARI/SAT-tester på nätterna.

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad

Dags för ny traineeblogg! Senast skrev jag om hur jag i mitt uppdrag i Segeltorp fått ansvaret som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad. Det börjar närma sig slutet av seriebytesprojektet, så jag tänker ägna detta blogginlägg åt en utvärdering om vad jag lärt mig, vad jag fått göra och hur det gått.

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad