ONE

Kunskap som ger energi

Lisa arbetar med besiktning på ledningar i regionnätet

Hej igen! Äntligen börjar det bli varmare och solen visar sig allt mer. Här på etableringen i Karlstad passade vi på att ta fram grillen och fixa lunchen på i veckan! Annars har det ju varit ett par tillfällen med rejäl blåst och oväder då våra kompetenta montörer har fått vara i sitt esse. Det är inspirerande att se och höra hur de tar sig an och löser ett problem efter ett annat. Det var vid ett tillfälle över 50 montörer ute och jobbade för att hjälpa strömlösa kunder.

Bild: Träd på ledning under oväder.

De senaste dagarna har jag arbetat med diverse uppgifter som berör åtgärder efter besiktning på ledningar i regionnätet. Jag har bland annat jobbat i stolptabeller, gått igenom besiktningsprotokoll och tagit fram arbetskartor för kommande jobb. Härnäst ska vi ut och titta på den del av linjen som skall åtgärdas för att se förutsättningarna och om det eventuellt finns behov av ytterligare åtgärder. Samtidigt ska vi bestämma lämpliga upplagsplatser för nya stolpar och material, sen blir det att kontakta markägare för tillstånd till detta. 

Vid sidan av arbetet har vi, som i stora delar av världen, ett fokus på att minska smittspridningen av COVID-19. Även att försöka ligga i framkant när det gäller planering av vårt arbete i relation till de praktiska problem som kan tänkas följa viruset och påverka vår verksamhet. 

Soliga hälsningar från Lisa, projektledartrainee i Karlstad

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad

Dags för ny traineeblogg! Senast skrev jag om hur jag i mitt uppdrag i Segeltorp fått ansvaret som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad. Det börjar närma sig slutet av seriebytesprojektet, så jag tänker ägna detta blogginlägg åt en utvärdering om vad jag lärt mig, vad jag fått göra och hur det gått.

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad