ONE

Kunskap som ger energi

Lisa arbetar med besiktning på ledningar i regionnätet

Hej igen! Äntligen börjar det bli varmare och solen visar sig allt mer. Här på etableringen i Karlstad passade vi på att ta fram grillen och fixa lunchen på i veckan! Annars har det ju varit ett par tillfällen med rejäl blåst och oväder då våra kompetenta montörer har fått vara i sitt esse. Det är inspirerande att se och höra hur de tar sig an och löser ett problem efter ett annat. Det var vid ett tillfälle över 50 montörer ute och jobbade för att hjälpa strömlösa kunder.

Bild: Träd på ledning under oväder.

De senaste dagarna har jag arbetat med diverse uppgifter som berör åtgärder efter besiktning på ledningar i regionnätet. Jag har bland annat jobbat i stolptabeller, gått igenom besiktningsprotokoll och tagit fram arbetskartor för kommande jobb. Härnäst ska vi ut och titta på den del av linjen som skall åtgärdas för att se förutsättningarna och om det eventuellt finns behov av ytterligare åtgärder. Samtidigt ska vi bestämma lämpliga upplagsplatser för nya stolpar och material, sen blir det att kontakta markägare för tillstånd till detta. 

Vid sidan av arbetet har vi, som i stora delar av världen, ett fokus på att minska smittspridningen av COVID-19. Även att försöka ligga i framkant när det gäller planering av vårt arbete i relation till de praktiska problem som kan tänkas följa viruset och påverka vår verksamhet. 

Soliga hälsningar från Lisa, projektledartrainee i Karlstad

Stefan driver projekt som syftar till att digitalisera vattenkraften

Efter en traineeintrovecka på ONE Nordics huvudkontor i Hyllie åkte jag direkt upp till Karlstad i 10 dagar för att lära mig så mycket som möjligt om hur det går till på de olika vattenkraftsanläggningarna, följt av många samtal med flera olika personer som jobbar inom vattenkraften. Då målet med digitaliseringen är att förbättra och förenkla arbetet som dessa personer utför, var det viktigt att förstå hur man kan hjälpa dem. Mycket av min tid har därför gått åt att undersöka vad som faktiskt är problematiskt just nu och vad potentiella lösningar skulle kunna vara. Nästa steg blir att konkretisera dessa idéer och ställa upp planer för hur de ska genomföras!

Stefan driver projekt som syftar till att digitalisera vattenkraften