ONE

Kunskap som ger energi

Lisa får insikt i hur det är att arbeta som beredningstekniker

Hej, tiden går fort och nu har några mycket lärorika veckor med beredare på ONE Nordic i Karlstad, Örebro, Torsby och Ekshärad passerat. Det har varit givande att se dels hur verksamheten på de olika etableringarna ser ut och hur beredarteknikerna jobbar beroende på omfattning och typ av arbete.

Jag fick möjligheten att ta mig an delar i ett specifikt ärende där jag haft markägarkontakter, ritat diverse kartor och vältrat mig bland olika avtal och ansökningar som MUA, VP, REV, bygglov och ledningsansökningar.

Min övergripande uppfattning av beredningsteknikerrollen är att man bör vara lösningsorienterad och ha ett visst tekniskt kunnande. Men vikten av att kunna möta människor och komma överens är minst lika viktigt för att kunna driva ett arbete framåt.

BILD: Fältarbete och genomgång av nätberäkningar

BILD: Beredning under tågresa till Hyllie

I dagarna har vi trainees påbörjat vårt nästa block i utbildningen, projektledning

Vi har varit på huvudkontoret i Hyllie på en projektledarkurs där vi fick massor av bra kunskaper och verktyg som vi kan använda oss av i våra framtida roller. Jag fick även till ett första möte med min mentor i ledningsgruppen i samband med resan till Hyllie, marknadsdirektör Joakim Johansson. En man med många år i branschen som sitter på mycket kunskap och erfarenhet att dela med sig av. Nu ser jag fram emot kommande veckor när vi får börja ta oss an projektledarrollen!

/Lisa, projektledartrainee i Karlstad

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad

Dags för ny traineeblogg! Senast skrev jag om hur jag i mitt uppdrag i Segeltorp fått ansvaret som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad. Det börjar närma sig slutet av seriebytesprojektet, så jag tänker ägna detta blogginlägg åt en utvärdering om vad jag lärt mig, vad jag fått göra och hur det gått.

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad