ONE

Kunskap som ger energi

Louice klättar med stolpskor

Louice berättar om sina senaste veckor när hon arbetat inom lokalnät och varit på en spännande EBR-utbildning i Alstermo.

Fältpraktiken är nu över och sista veckan spenderades på vår etbalering i Sollefteå där jag fick följa med ut och se hur vi arbetar med underhåll och service på lokalnät. Jag fick  bland annat se när de högg ner träd, koppla in el till en kund samt testa på stolpklättring. Det har varit väldigt roligt och lärorikt att få följa med montörerna och teknikerna under fältpraktikveckorna och vill rikta ett stort tack till alla som jag jobbat med!

Nu har beredningsfasen börjat och denna veckan har jag, Farman, Dekan och Emelie varit på utbildning i Alstermo där vi lärt oss mer om EBR. Vi har gått igenom bland annat kostnadskalkylering och även praktiskt fått se och testa konstruktionerna som finns på anläggningen i Alstermo. Det var dessutom riktigt roligt att få träffa de andra traineerna igen.

Utbildningen var även en bra förberedelse för kommande veckor när jag ska till Strömsund och hänga på beredningsteknikerna som arbetar där. Förutom beredningen så har jag även fått ett eget mindre projekt att planera och ansvara över för att mjukstarta min kommande roll som projektledare. Det kommer vara fullt upp veckorna framöver vilket jag ser fram emot!

Stefan driver projekt som syftar till att digitalisera vattenkraften

Efter en traineeintrovecka på ONE Nordics huvudkontor i Hyllie åkte jag direkt upp till Karlstad i 10 dagar för att lära mig så mycket som möjligt om hur det går till på de olika vattenkraftsanläggningarna, följt av många samtal med flera olika personer som jobbar inom vattenkraften. Då målet med digitaliseringen är att förbättra och förenkla arbetet som dessa personer utför, var det viktigt att förstå hur man kan hjälpa dem. Mycket av min tid har därför gått åt att undersöka vad som faktiskt är problematiskt just nu och vad potentiella lösningar skulle kunna vara. Nästa steg blir att konkretisera dessa idéer och ställa upp planer för hur de ska genomföras!

Stefan driver projekt som syftar till att digitalisera vattenkraften