ONE

Kunskap som ger energi

Sara berättar om hur hon stöttar verksamheten i Norrköping

Hej, våren har fortsatt på ett minst sagt omtumlande vis. Vårt nya affärssystem införs först i höst vilket har ändrat mina arbetsuppgifter en hel del. Jag jobbar nu mycket mot våra kunder inom belysning. I huvudsak sysslar jag med teknisk dokumentation av de många satsningar som gjorts inom park- och gatumiljö i närområdet. Jag ser till att kartsystem och teknisk information är uppdaterad.

Det har varit ett bra sätt att få förståelse för både tekniken och genomförandet av projekt inom infrastruktur. Jag sammanställer underlag från stadsplanerare och entreprenörer samt kompletterar med kontakt med både beställare, entreprenörer och installatörer.

Utöver mina uppdrag inom belysning stöttar jag min avdelning med olika uppdrag. Det handlar om kompetensutveckling, produktionsplanering och utveckling av våra rutiner. I dessa tider passar det bra att fokusera på kärnverksamheten och se till att vi förblir stabila genom blåsiga tider.
 
Hälsningar,
Sara, projektledartrainee i Norrköping.

Stefan driver projekt som syftar till att digitalisera vattenkraften

Efter en traineeintrovecka på ONE Nordics huvudkontor i Hyllie åkte jag direkt upp till Karlstad i 10 dagar för att lära mig så mycket som möjligt om hur det går till på de olika vattenkraftsanläggningarna, följt av många samtal med flera olika personer som jobbar inom vattenkraften. Då målet med digitaliseringen är att förbättra och förenkla arbetet som dessa personer utför, var det viktigt att förstå hur man kan hjälpa dem. Mycket av min tid har därför gått åt att undersöka vad som faktiskt är problematiskt just nu och vad potentiella lösningar skulle kunna vara. Nästa steg blir att konkretisera dessa idéer och ställa upp planer för hur de ska genomföras!

Stefan driver projekt som syftar till att digitalisera vattenkraften