ONE

Kunskap som ger energi

Simon börjar arbeta som projektledare

Hej, Simon här igen. I mitt förra inlägg hade jag precis avslutat min praktik med beredningsteknikerna och nu har min praktik med projektledarna pågått i två månader.

Projektledning

Innan denna praktik samlades alla traineer i Malmö för att tillsammans genomföra en utbildning i "Projektledning grund", vilket var väldigt lärorikt med många bra diskussioner. Det är flera utbildningar med inriktning mot projektledning som är planerade under våren och sommaren, vilket jag ser mycket framemot.

Den senaste tiden har jag mestadels arbetat inne på kontoret där jag bistått en projektledare som arbetar med anslutningsärenden. De arbetsområdena jag har hjälp till med har huvudsakligen handlat om lite förarbeten som materialbeställning, kontrollerat om andra aktörer har ledningar i marken där vi ska arbeta samt fakturering när arbetet är avslutat.

Lokala ONE Projekt

Det som är roligt med Traineeprogrammet är att ONE Nordic ger mig som trainee mycket frihet att testa mig fram och är lyhörda för mina egna önskemål och idéer. Jag har drivit några små projekt vid sidan om som kan hjälpa oss lokalt men även andra etableringar som arbetar med E.ON. Jag har tagit fram en checklista som kan användas vid projektutförande mot E.ON och analyserat våra inmätningar och underentreprenörer.

Uthyrning av montörer

Jag har även fått äran att få hålla i ett samarbete med ett driftbolag i Eskilstuna/Strängnäs  där vi ska hyra ut tre montörer i sex månader till deras lokalnät sida. Detta har gett mig möjlighet att få styra upplägget och sköta den kontinuerliga kontakten med montörerna och driftbolaget efter eget bevåg.

Belysning

Förtillfället ska jag precis slänga mig in belysningsvärlden och vara med och hålla i ett belysningsprojekt för Örebro kommun. Detta projekt ska bli mycket roligt att vara delaktig i och jag förväntar mig att många delar av projektledningens grunder kommer att tillämpas i detta projekt.

Jag berättar mer om hur det går i nästa inlägg 😊

Vi hörs!

/Simon, projektledartrainee i Örebro

 

Stefan driver projekt som syftar till att digitalisera vattenkraften

Efter en traineeintrovecka på ONE Nordics huvudkontor i Hyllie åkte jag direkt upp till Karlstad i 10 dagar för att lära mig så mycket som möjligt om hur det går till på de olika vattenkraftsanläggningarna, följt av många samtal med flera olika personer som jobbar inom vattenkraften. Då målet med digitaliseringen är att förbättra och förenkla arbetet som dessa personer utför, var det viktigt att förstå hur man kan hjälpa dem. Mycket av min tid har därför gått åt att undersöka vad som faktiskt är problematiskt just nu och vad potentiella lösningar skulle kunna vara. Nästa steg blir att konkretisera dessa idéer och ställa upp planer för hur de ska genomföras!

Stefan driver projekt som syftar till att digitalisera vattenkraften