ONE

Kunskap som ger energi

Simon börjar arbeta som projektledare

Hej, Simon här igen. I mitt förra inlägg hade jag precis avslutat min praktik med beredningsteknikerna och nu har min praktik med projektledarna pågått i två månader.

Projektledning

Innan denna praktik samlades alla traineer i Malmö för att tillsammans genomföra en utbildning i "Projektledning grund", vilket var väldigt lärorikt med många bra diskussioner. Det är flera utbildningar med inriktning mot projektledning som är planerade under våren och sommaren, vilket jag ser mycket framemot.

Den senaste tiden har jag mestadels arbetat inne på kontoret där jag bistått en projektledare som arbetar med anslutningsärenden. De arbetsområdena jag har hjälp till med har huvudsakligen handlat om lite förarbeten som materialbeställning, kontrollerat om andra aktörer har ledningar i marken där vi ska arbeta samt fakturering när arbetet är avslutat.

Lokala ONE Projekt

Det som är roligt med Traineeprogrammet är att ONE Nordic ger mig som trainee mycket frihet att testa mig fram och är lyhörda för mina egna önskemål och idéer. Jag har drivit några små projekt vid sidan om som kan hjälpa oss lokalt men även andra etableringar som arbetar med E.ON. Jag har tagit fram en checklista som kan användas vid projektutförande mot E.ON och analyserat våra inmätningar och underentreprenörer.

Uthyrning av montörer

Jag har även fått äran att få hålla i ett samarbete med ett driftbolag i Eskilstuna/Strängnäs  där vi ska hyra ut tre montörer i sex månader till deras lokalnät sida. Detta har gett mig möjlighet att få styra upplägget och sköta den kontinuerliga kontakten med montörerna och driftbolaget efter eget bevåg.

Belysning

Förtillfället ska jag precis slänga mig in belysningsvärlden och vara med och hålla i ett belysningsprojekt för Örebro kommun. Detta projekt ska bli mycket roligt att vara delaktig i och jag förväntar mig att många delar av projektledningens grunder kommer att tillämpas i detta projekt.

Jag berättar mer om hur det går i nästa inlägg 😊

Vi hörs!

/Simon, projektledartrainee i Örebro

 

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad

Dags för ny traineeblogg! Senast skrev jag om hur jag i mitt uppdrag i Segeltorp fått ansvaret som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad. Det börjar närma sig slutet av seriebytesprojektet, så jag tänker ägna detta blogginlägg åt en utvärdering om vad jag lärt mig, vad jag fått göra och hur det gått.

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad