ONE

Kunskap som ger energi

Stefan berättar sina upplevelser inom stations- och lokalnätsunderhåll

Hej traineebloggen!

Det känns som en miljon saker har hänt sedan senast jag berättade om det arbete jag gör här i traineebloggen. Mitt digitaliseringsprojekt inom vattenkraften är avslutat och jag har istället fått möjlighet att djupdyka i stations- och lokalnätsunderhållet i Region syd. För att få en förståelse av hur arbetet går till har jag besökt så många avdelningar som möjligt och pratat med olika projektledare och montörer; det har blivit många intervjuer/möten om hur deras vardag ser ut och lika många koppar kaffe har druckits (jag börjar nästan tycka om det till och med…). Det har varit väldigt kul att träffa nytt folk och att få besöka avdelningarna. När man bara sitter på kontoret i Malmö glömmer man gärna bort hur många delar av Sverige ONE Nordic finns etablerade i, men denna rundtur blev en påminnelse! Mest tid spenderade jag i Karlshamn där jag har fått hjälpa till med att hantera ärenden och sett till så vi får betalt för arbetet vi gör. ONE Nordic arbetar mycket fokuserat med SLA (Service Level Agreement). Det innebär att vi ser till att hålla avtalade tider och kvalitet i leveranserna - och vi är grymt duktiga på det. Man blir lika imponerad varje gång man får se före- och efterbilder på en reparation. Och lika imponerad blir man när våra montörer håller de tider och den kvalitet som våra kunder efterfrågar.

BILD: Före- och efterbilder på ett skåp som montörerna i Kalmar har bytt efter det blivit påkört.

I nästa blogg kommer jag kunna berätta om ett nytt spännande projekt som jag kommer få ansvar för framöver. Ännu så länge är det hemligt, men det är inom digitaliseringsområdet. Veckorna innan jag tar över projektet helt och hållet kommer bestå av mycket läsande och lika många frågor innan jag får koll på det hela. Detta är en utmaning som ger många känslor; allt från nervositet till glädje, men framförallt exaltation över att få testa sina projektledarvingar. Detta kommer garanterat firas med glass i solen!

Ha det gött!

//Stefan

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad

Dags för ny traineeblogg! Senast skrev jag om hur jag i mitt uppdrag i Segeltorp fått ansvaret som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad. Det börjar närma sig slutet av seriebytesprojektet, så jag tänker ägna detta blogginlägg åt en utvärdering om vad jag lärt mig, vad jag fått göra och hur det gått.

Calle arbetar som arbetsledare för seriebytet i våra två större belysningsavtal för Stockholms Stad