ONE

Kunskap som ger energi

Välkommen till ONE Nordics Traineeprogram för projektledare

Vi söker ingenjörstraineer som vill utveckla Sveriges energiinfrastruktur och bygga "Det nya energisamhället" för nästa generation!

Vill du utvecklas inom teknik, projektledning, affärsmannaskap och ledarskap i en spännande miljö och i kundprojekt i en framtidsbransch? Då är ONE Nordics traineeprogram rätt för dig!

Som trainee på ONE Nordic blir du anställd hos en av Sveriges största leverantörer av tekniska konsulttjänster, underhåll och entreprenad inom energisektorn. Vi erbjuder dig en unik start på din karriär; du får du möjlighet till en helhetssyn över energisektorn, ett brett kontaktnät i branschen, unik kunskap och personlig utveckling. 

På ONE Nordic arbetar du i en spännande miljö med de största och mest spännande energiinfrastrukturprojekten i Sverige för de största och mest kända aktörerna i branschen E.ON, Ellevio, Vattenfall, Förbifart Stockholm, Uniper, Fortum etc. Samtidigt får du möjlighet att vara en aktiv del i att bygga ”Det nya energisamhället” för nästa generation. En fungerande, hållbar och modern energiinfrastruktur och produktion samt effektiv användning är grunden för all klimatomställning, inom alla sektorer. På ONE Nordic bidrar vi i omställningen till ett fossilfritt Sverige.

   

Anställningen

Rent organisatoriskt blir du som trainee anställd i vår spännande och expansiva konsultorganisation med vår trevlige och professionella konsultchef Stefan Sandström som mentor och våra mest seniora projektledare som dina handledare. Du blir med andra ord skolad av de bästa i branschen! Alla traineer skolas in till att bli professionella projektledare, som snabbt ska kunna sättas in i våra olika tunga kundprojekt inom alla våra olika verksamhetsområden lokalt på den ort du är anställd. Halva programtiden kommer läggas på ett påkostat utbildningsprogram och halva tiden på verkliga kunduppdrag. Flertalet föreläsningar inom ämnet affärsmannaskap hålls av vår vd Jonas Arvidsson och andra i koncernledningen. Du får som trainee på ONE Nordic med andra ord en frekvent direktkontakt till högsta ledningen i koncernen. Efter programmet har du alla förutsättningar att göra en lysande karriär inom ONE Nordic och i energibranschen i stort! 

    

På bilden (fr vänster) ser ni våra traineer Jessica, Jon, Stefan och Calle som gått ONE Nordics Taineeprogram 2020/2021. Längst till höger är Stefan Sandström, konsultchef på ONE Nordic.

Läs gärna mer om våra traineers vardag i Traineebloggen. Vill du komma i kontakt med någon av dem och diskutera traineeprogrammet, skicka då ett email till info@one-nordic.se.

 

Programmet är certifierat

ONE Nordics Traineeprogram är certifierat av traineeguiden.se vilket innebär att det uppfyller vissa krav, såsom bland annat en tillsvidareanställning, en marknadsmässig ingångslön och att det finns ett gediget och genomarbetat detaljerat program för hela programperioden. Programmet är 12 månader långt och nästa programstart är 1 mars 2022. Här nedan 

 • Uppstarten är dels en introduktion på den ort du är placerad, dels ett par intensivdagar tillsammans med hela traineegruppen där ni bland annat möter koncernledningen och andra nyckelpersoner.
 • Praktikperioder. Under programmets 12 månader får du, med stöd av handledare, möjlighet att arbeta med projektledning, kundkontakter, anbud och kalkylering samt ekonomi och inköp. Under praktikperioderna arbetar du i projekt tillsammans med medarbetare ute i fält. Att leda medarbetare ute i fält ingår också som en mycket viktig del av traineeperioden.
 • Ett gemensamt utbildningsprogram löper parallellt med praktikperioderna. Utbildningsprogrammet samlar hela traineegruppen och ger dig en god plattform inom många viktiga områden så som ledarskap, affärsmannaskap, projektledning, entreprenadjuridik, ekonomi, inköp, kvalitet, miljö, arbetsmiljö, försäljning och kommunikation.
 • Parallellt med ordinarie arbete kommer du även delta i utvecklingsaktiviteter i olika verksamhetsutvecklingsprojekt.
 • Uppföljning, coaching, omladdning, teamaktiviteter och studiebesök i olika kundprojekt/verksamheter sker mellanpraktikperioderna både i grupp och individuellt.
 • Avslutet består av summering, utvärdering och en diplomeringsceremoni.
 • Ett högre syfte: På ett mer övergripande plan bidrar du till ONE Nordics vision om att utveckla Sveriges energiinfrastruktur och bygga "Det nya energisamhället för nästa generation". En hållbar energiinfrastruktur är nyckeln till ett fossilfritt samhälle. ONE Nordics mål är att ligga i täten och bistå energiproducenter, distributörer och energianvändare att bygga nya samt att underhålla, modernisera, digitalisera och optimera befintliga anläggningar så att de är så effektiva och tillgängliga som möjligt samt att de följer senaste miljö-, kvalitets- och lagkrav.

 

Fakta om traineeprogrammet 2021

 • Ansökningsperiod: 2021-09-01 – 2021-12-15
 • Urvals- och intervjuperiod: 2021-12-16 – 2022-02-01
 • Startdatum: 1 mars 2022
 • Period för traineeprogrammet: Mars 2022 - Mars 2023 (12 mån)

Ansökan

Målgrupp för vårt traineeprogram är drivna civilingenjörer med inriktning mot energi, industriell ekonomi, maskin eller liknande.

I år söker vi traineer till följande orter. Klicka på länkarna nedan för att komma till ansökan:

 

Ansökan till traineeprogrammet stänger den 15 december 2021!

 

Rekryteringskontakt
petra.berg@one-nordic.se