ONE

Kunskap som ger energi

Välkommen till ONE Nordics Traineeprogram för projektledare

Vi söker ingenjörstraineer som vill utveckla Sveriges energiinfrastruktur och bygga "Det nya energisamhället"!

Vill du utvecklas inom teknik, projektledning och ledarskap i en spännande miljö och i kundprojekt i en framtidsbransch? Då är ONE Nordics traineeprogram rätt för dig!

Som trainee på ONE Nordic blir du anställd hos en av Sveriges största leverantörer av tekniska konsulttjänster, underhåll och entreprenad inom energisektorn. Vi erbjuder dig en unik start på din karriär; du får du möjlighet till en helhetssyn över energisektorn, ett brett kontaktnät i branschen, spännande kundprojekt, unika kunskaper och personlig utveckling.

Anställningen
Rent organisatoriskt blir du som trainee anställd inom i vår spännande och expansiva konsultorganisation med vår trevlige och professionella konsultchef Stefan Sandström som handledare. Du blir med andra ord skolad av en av de bästa! Alla traineer skolas in till att bli en nationellt mobil konsultstyrka av projektledare, som ska sättas in i våra olika kundprojekt inom olika verksamhetsområden vid behov. Halva programtiden kommer läggas på ett påkostat utbildningsprogram och halva tiden på kunduppdrag. Flertalet föreläsningar inom ämnet affärsmannaskap hålls av vår vd Jonas Arvidsson och andra i koncernledningen. Du får som trainee på ONE Nordic med andra ord en frekvent direktkontakt till högsta ledningen.

Programmet är certifierat av traineeguiden.se 
Det innebär att det uppfyller vissa krav, såsom bland annat en tillsvidareanställning, en marknadsmässig ingångslön och att det finns ett gediget och genomarbetat program för hela programperioden.

Efter programmet har du alla förutsättningar att göra en lysande karriär inom ONE Nordic! 

    

På bilden (fr vänster) ser ni våra traineer Stefan, Jessica, Jon, Carl-Johan och Anna som bröjade ONE Nordics Taineeprogram i november 2020. 

Läs gärna mer om våra traineers vardag i Traineebloggen. Vill du komma i kontakt med någon av dem och diskutera traineeprogrammet, skicka då ett email till info@one-nordic.se.

 

Programmet är certifierat av traineeguiden.se vilket innebär att det uppfyller vissa krav, såsom bland annat en tillsvidareanställning, en marknadsmässig ingångslön och att det finns ett gediget och genomarbetat program för hela programperioden. Programmet är 12 månader långt och nästa programstart är i september 2020:

 • Uppstarten är dels en introduktion på den ort du är placerad, dels ett par intensivdagar tillsammans med hela traineegruppen där ni bland annat möter koncern ledningen och andra nyckelpersoner.
 • Praktikperioder. Under programmets 12 månader får du, med stöd av handledare, möjlighet att arbeta med projektledning, anbud och kalkylering samt ekonomi och inköp. Arbete tillsammans med medarbetare ute i fält ingår som en del av traineeperioden. 
 • Ett gemensamt utbildningsprogram löper parallellt med praktikperioderna. Utbildningsprogrammet samlar hela traineegruppen och ger dig en god plattform inom många viktiga områden så som ledarskap, projektledning, entreprenadjuridik, kvalitet, miljö, arbetsmiljö, försäljning och kommunikation.
 • Parallellt med ordinarie arbete kommer du även delta i utvecklingsaktiviteter i koncerngemensamma verksamhetsutvecklingsprojekt.
 • Uppföljning, coaching, omladdning, teamaktiviteter och studiebesök i olika kundprojekt/verksamheter sker mellanpraktikperioderna både i grupp och individuellt.
 • Avslutet består av summering, utvärdering och en diplomeringsceremoni.
 • Ett högre syfte: På ett mer övergripande plan bidrar du till ONE Nordics vision om att bygga "Det nya energisamhället". ONE Nordics mål är att ligga i täten och bistå energiproducenter, distributörer och energianvändare att bygga nya samt att underhålla, modernisera och optimera befintliga anläggningar så att de är så effektiva och tillgängliga som möjligt samt att de följersenaste miljö-, kvalitets- och lagkrav.

Fakta om traineeprogrammet 2021

 • Ansökningsperiod: 2020-11-01–2021-09-30
 • Urvals- och intervjuperiod: 2021-08-01–2021-10-15
 • Startdatum: Jan 2022
 • Period för traineeprogrammet: Jan 2022 - jan 2023 (12 mån)

Ansökan

Målgrupp för vårt traineeprogram är drivna civilingenjörer med inriktning mot energi, industriell ekonomi, maskin eller liknande.

Ansökan till traineeprogrammet stänger den 30 sep 2021!

Rekryteringskontakt
Andrea.Rexo@one-nordic.se