ONE

Kunskap som ger energi

Välkommen till ONE Nordics traineeprogram för elnätsdesigners!

ONE Nordic söker traineer som vill arbeta i en nyckelposition som elnätsdesigner (även kallad beredningstekniker)

Vill du utvecklas och ta en ny riktning i karriären och arbeta som elnätsdesigner (även kallad beredningstekniker) i en spännande miljö och i kundprojekt där vi bygger ”Det nya energisamhället”? ONE Nordic startar under februari 2019 upp ett 9 månader långt traineeprogram för elnätsdesigners. Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet med en bakgrund inom teknik, konstruktion, energi och analys och som är kundorienterad, driven och ansvarstagande. Hela energibranschen upplever stor brist på elnätsdesigners och därför har ONE Nordic, som en ledande aktör i branschen, startat upp ett nytt traineeprogram som en del av företagets och branschens långsiktiga försörjning av medarbetare inom detta område.

Vad gör en elnätsdesigner?

Tjänsten som elnätsdesigner innebär att du ska bereda, utreda, tar fram beslutsunderlag och projekterar all verksamhet inom eldistributionsnät, alltså både nybyggnations- och underhållsprojekt på friledningsnät, jordkabelnät samt i nätstationer. Elnätsdesignern bistår verksamheten med konstruktion, förberedande tekniska underlag (montagehandlingar) och tidsuppskattning inför produktionen. I arbetet ingår tekniska lösningar, markägarkontakter, nätberäkningar, ekonomiska kalkyler, kontakter med kunder och myndigheter, materialbeställningar, dokumentation och uppföljning. 

Programupplägg

  • Uppstarten är dels en introduktion på den ort du är placerad, dels ett par intensivdagar tillsammans med hela traineegruppen där ni bland annat möter koncernledningen och andra nyckelpersoner.
  • Praktikperioder: Under programmets 9 månader får du, med stöd av handledare, möjlighet att arbeta med beredning och konstruktionsarbete . Arbete ute i fält ingår som en del av traineeperioden.
  • Ett gemensamt utbildningsprogram löper parallellt med praktikperioderna. Utbildningsprogrammet samlar hela traineegruppen och ger en god plattform inom beredning.
  • Uppföljning, coaching och omladdning sker mellan praktikperioderna både i grupp och individuellt.
  • Avslutet består av summering, utvärdering och en diplomeringsceremoni.
  • Vidare utbildningar efter traineeprogrammets slut för att bli certifierad elnätsdesigner

Varför satsar ONE Nordic på ett traineeprogram för elnätsdesigners?

Energiproducenter och energidistributörer, planerar för kraftiga investeringar de närmaste tio åren, framförallt i stam- och regionnät, men också i stationer/ ställverk, vindkraft, vattenkraft, energimätning etc. Som en av Svergies viktigaste aktörer i samhällsbyggandet av fungerande och hållbar energiinfrastruktur/ energianläggningar känner ONE Nordic ett stort ansvar för att utbilda nästa generations experter inom energibranschen för att kunna möta våra beställares framtida behov. Då hela energibranschen upplever stor brist på bland annat elnätsdesigners startar ONE Nordic nu upp ett nytt traineeprogram som en del av företagets och branschens långsiktiga försörjning av medarbetare inom detta område

Fakta om traineeprogrammet

  • Ansökningsperiod: 2018-10-01–2018-10-31
  • Urvals- och intervjuperiod: 2018-11-01–2018-12-31 (intervjuer kan komma att ske löpande)
  • Startdatum: Feb 2019
  • Period för traineeprogrammet: Feb 2019 - okt 2019 (9 mån)

Traineeplatser att söka

Intaget för traineeprogrammet öppnar den 1 september, så håll utkik här på hemsidan efter jobbannons för ansökan.


Rekryteringskontakt

Camilla Zahari, camilla.zahari(@)one-nordic.se