ONE

Kunskap som ger energi

Vill du arbeta i en spännande roll som elmätarmontör?

Vill du bli en hjälte och arbeta med ett av Sveriges viktigaste jobb? Du blir en viktig nyckelperson i byggandet av ”Det nya energisamhället” för ett klimatsmart Sverige. 

Vill du ha ett jobb som erbjuder mycket variation, flexibel arbetstid, kundkontakter, ett stort eget ansvar samt möjlighet att arbeta i skiftande miljöer med egen servicebil och med specialistverktyg? Då är detta något för dig!

Du erbjuds en yrkesutbildning som elmätarmontör, goda arbetsvillkor och förmåner samt en branschmässig grundlön med möjlighet till månadsvis bonus vid ett väl utfört arbete. 

Sök elmätarmontörstjänsten redan idag!

ONE Nordic har fått i uppdrag av elnätsbolagen Ellevio, E.ON och Kraftringen att ersätta deras ungefär 2 miljoner elmätare i södra och mellersta Sverige mellan åren 2020 och 2023. ONE Nordic bemannar projketen via det auktoriserade bemanningsföretaget Wikan Personal (www.wikan.se). Wikan Personal tar emot ansökningar löpande så ansök gärna omgående. Just nu söker vi elmätarmontörer i Stockholmsområdet, Skåne/Blekinge, norra Sverige samt Västkusten/Göteborg.

Klicka här för att starta din ansökan!


Varför kommer vi behöva 250 elmätarmontörer?

ONE Nordic har fått i uppdrag av elnätsbolagen Ellevio, E.ON och Kraftringen att byta ut deras ungefär 2 miljoner elmätare i södra, mellersta och norra Sverige mellan åren 2020 och 2023. Och det är här Du, i rollen som elmätarmontör, kommer in i bilden. Som elmätarmontör har du ett viktigt jobb att se till att alla elmätare byts ut på ett korrekt sätt till utsatt tid. Du är med och bygger ”Det nya energisamhället” för ett klimatsmart Sverige.   

Varför ska elmätarna bytas ut?
Riksdagen har beslutat att alla elmätare ska ha nya smarta funktioner, vilket innebär att nya ”smarta elmätare” ska installeras i alla hushåll och företag runt om i hela Sverige. Totalt rör det sig om drygt 5 miljoner elmätare som elnätsbolagen måste byta ut före år 2025. Syftet är att ge konsumenterna större kontroll och förståelse för sin elanvändning. Dessutom möjliggör de nya smarta elmätarna en mer stabil och effektiv drift av elnäten med färre strömavbrott som följd. Det blir också lättare att ansluta egenproducerad el (sol- och vindkraft) till elnäten och sälja tillbaka överskottet till nätbolagen. De nya smarta elmätarna ska bidra till utvecklingen mot ett fossilfritt Sverige.

Läs mer om våra spännande elmätarbytesprojekt:

Vem söker vi?

Vill du ta steget in i energibranschen via rollen som elmätarmontör. De vi söker ska ha teknisk bakgrund, gärna elteknisk. 3-årig gymnasieutbildning med inriktning el och/eller ESA kursintyg ses som mycket meriterande. Sen kompletterar vi med utbildning som följer branschstandard för att du ska bli behörig elmätarmontör. Du har B-körkort och god körvana. Som person är du social, ansvarstagande och gillar ordning och reda. Du är driven, har hög serviceanda och förmåga att arbeta självständigt. Det är en självklarhet att du delar vårt höga kvalitets- och säkerhetstänk. Du måste även kunna tala och skriva på svenska samt ha grundläggande kunskaper i engelska. Efter slutfört projekt har du möjlighet att få fast anställning inom ONE Nordic och vidarutvecklas (se bild) inom yrken som kraftmontör, belysningsmontör eller mätartekniker.

Se en större bild över vår kompetensutveckling för montörer
Dina arbetsuppgifter som elmätarmontör

Dina arbetsuppgifter som elmätarmontör

Att arbeta som elmätarmontör är ett varierande arbete och mycket kundkontakter.

  • Du kommer genomföra byten, felsökning, installationer och reparationer av elmätare i villor, flerbostadshus eller andra fastigheter, både i stad och på landsbygd.
  • Du kommer även ansvara för att packa servicebilen, hantera returer av elmätare och emballage, träffa kunder, utföra riskanalys och egenkontroller av installationer samt rapportera dina uppdrag i ärendesystem via mobiltelefon etc. 
  • Du genomgår utbildning via ONE Nordic för att få grepp om relevant utrustning, montering, säkerhet och hur du ska bemöta kunder etc.
Om anställningen – vårt erbjudande

Om anställningen – vårt erbjudande

ONE Nordic bemannar elmätarbytesprojekten via det auktoriserade bemanningsföretaget Wikan Personal som erbjuder kollektivavtal.

  • Du får en bra grundlön med möjlighet att kunna tjäna mera, om du överträffar de planerade målen. 
  • Arbetstiderna är dagtid. 
  • Du får även ett årligt friskvårdsbidrag.
  • Efter avslutat projekt kan ONE Nordic erbjuda rätt personer  en fast anställning och vidareutveckling inom montörsyrket.
Sök jobbet via Wikan Personal