ONE

Kunskap som ger energi

E.ON tilldelar ONE Nordic ett av Sveriges största kontrakt inom nästa generations smarta mätare

E.ON Energidistribution har gett ONE Nordic uppdraget att installera över 650 000 nya smarta elmätare i deras kunders fastigheter och hushåll i Skåne, Halland, Jämtland, Medelpad och Ångermanland samt storstadsregionerna Stockholm, Örebro och Malmö. Ordervärdet för ONE Nordic uppgår till omkring 400 miljoner kronor. Med flertalet liknande uppdrag i ryggen stärker ONE Nordic därmed sin position ytterligare som en av de ledande aktörerna inom den mättekniska sektorn i Sverige och projekten kommer samtidigt skapa nya arbeten för 100-tals elmätarmontörer inom en snar framtid.

Utrullningen startar under hösten 2020 och skall vara klart i mitten av 2024. I tillägg till utbytet av elmätare ingår även felavhjälpning på utbytta elmätare fram till och med årsskiftet 2024/2025, med möjlighet till förlängning ytterligare tre år.

− Vi är oerhört glada över att ha fått förtroendet av E.ON Energidistribution. Vi har arbetat tillsammans med E.ON Energidistribution i ett flertal lyckosamma projekt inom det mättekniska området genom åren och våra duktiga medarbetare får nu möjlighet att ytterligare vässa projektgenomförandet i ett av Sveriges största utrullningsprojekt av nästa generations smarta elmätare, säger Anders Malmberg, affärsområdeschef Mätteknik, ONE Nordic.

− För oss på E.ON är det viktigt att företagen som utför fältarbetet är pålitliga och har kundens bästa för ögonen, säger Robert Tretinjak, programchef för bytet av elmätarna hos E.ON. ONE Nordic är ett av de företag som nu blivit tilldelade uppdraget för mätarbytena och de vet vad som krävs för att projekt av denna omfattning ska rulla på, fortsätter han.

− Uppdraget för E.ON och våra andra nyligen vunna projekt inom det mättekniska området innebär att projekten kommer skapa nya arbeten för upp emot 250 elmätarmontörer inom en snar framtid. Vi ser projekten med att byta elmätare som en möjlighet att långsiktigt locka fler kollegor till energibranschen. Det kan vara montörer från andra branscher som vill göra ett karriärs- och branschbyte, unga med teknisk utbildning som söker ett första jobb och nyanlända med en elteknisk bakgrund som behöver en möjlighet att komma in på den svenska arbetsmarknaden via ett elmätarmontörsyrke. När projekten med elmätarbytena är avslutade hoppas vi ha väckt ett intresse för en fortsatt karriär inom energibranschen, säger Jonas Arvidsson, Vd på ONE Nordic. 

För mer information
Anders Malmberg, Affärsområdeschef Mätteknik, ONE Nordic AB
Tel:+46 706 15 55 87
Email: Anders.Malmberg(@)one-nordic.se
_______________________________________________________________________

Om E.ON Energidistribution
Mer information finns på www.eon.se

Om ONE Nordic
ONE Nordic är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energi- och industrisektorn. Med vår rikstäckande organisation och lokala kännedom tar vi ansvar för och levererar högklassiga tjänster och lösningar till energiproducenter, energidistributörer och energianvändare. Vi har marknadens bästa kompetens för att utveckla, bygga, modernisera, optimera och underhålla kundernas anläggningar. Vi arbetar bland annat med de största aktörerna i branschen och tillsammans utvecklar vi högteknologiska och hållbara lösningar. ONE Nordic har cirka 1 000 medarbetare och omsätter ca 2 miljarder SEK. Huvudkontoret ligger i Malmö. Mer information finns på one-nordic.se

 

Våra senaste nyheter

Prenumerera på vår rss

ONE Nordic får förlängt förtroende av Sydkraft Hydropower

År 2018 vann ONE Nordic AB det prestigefulla treårsavtalet 2019-2021 avseende drift och underhåll samt mindre om- och tillbyggnationer av Sydkraft Hydropowers vattenkraftanläggningar i Ätran samt i Mörrumsån/Ronnebyån. Nu har Sydkraft Hydropower AB (Uniper) valt att förlänga avtalet, vilket innebär att ONE Nordic säkrat avtalet fram till 31 januari 2024. Det förlängda avtalet är värt runt 20 miljoner.

ONE Nordic får förlängt förtroende av Sydkraft Hydropower

ONE Nordic säkrar ramavtal med E.ON i Småland och Blekinge fram till 2026

E.ON har valt att lösa in en förlängningsoption på 2 år gällande ONE Nordics nuvarande fyraåriga huvudentreprenadavtal avseende lokalnätstjänster i Kronoberg och Kalmar/Blekinge, vilket innebär att ONE Nordic har säkrat avtalet i regionen fram till sista januari 2026. ONE Nordic befäster och stärker därmed sin position och närvaro i regionen än mer.

ONE Nordic säkrar ramavtal med E.ON i Småland och Blekinge fram till 2026

Fler nyheter

Visa alla