ONE

Kunskap som ger energi

ONE Nordic erbjuder ledningsinmätning med drönare

Ledningsinmätning (inmätning) är ofta ett tidskrävande, krångligt och dyrt arbete i tätbebyggda stadsdelar samt i skog- och i parkmiljö. Men med ONE Nordics egenutvecklade drönare och nya mjukvara kan vi nu snabbt leverera inmätningarna med extremt hög noggrannhet och samtidigt arbeta mer säkert. Med ONE Nordics utrustning mäter vi med en noggrannhet på 1.1cm.

- Det är viktigt för elnätsbolagen att ha kontroll på var kablar och kabelskarvar finns nedgrävda. Vid en inmätning märker vi ut detta. Ju mer precist underlaget är desto bättre. Tillförlitligt underlag underlättar vid framtida underhållsarbeten på kablar och förenklar dessutom samordning vid eventuella grävarbeten i närheten av kablarna. Den nya tekniken är fantastisk, säger Peter, servicechef i Malmö, som har använt tekniken i ett stort lokalnätsprojekt för en stor elnätskund i södra Sverige. Utför man inmätningarna från marknivå på det traditionella viset tappar mätutrustningen ofta kontakt med satelliter i svårtillgängliga områden - samtidigt som det dessutom är svårt att ta sig fram på ett säkert och snabbt vis.
 
- ONE Nordics avdelning Elsystemspecialisterna har arbetat hårt för att utveckla drönare och mjukvara. Vi vill kunna erbjuda den senaste tekniken inom inmätning för att kunna tillmötesgå våra kunders behov på absolut bästa sätt. Våra kunder finns bland större konsult- och byggföretag, VVS-, mark- och anläggningsföretag samt elnätsbolag. Vi kan mäta in allt som är mellan specifika punkter, säger Mikael Lövgren, projektledare för Elsystemspecialisterna på ONE Nordic.

Läs mer om ONE Nordics erbjudande inom drönarinspektioner

Våra senaste nyheter

Prenumerera på vår rss

ONE Nordic sköter den offentliga belysningen i Kalmar län

Trafikverket har anlitat ONE Nordic AB för att sköta drift och underhåll av den offentliga belysningen i Kalmar län. Den offentliga belysningen omfattar cirka 10 000 ljuspunkter som lyser upp gator, vägar, gångvägar, cykelvägar, tunnlar, anläggningar och parker. Avtalet är värt cirka 20 miljoner kronor och gäller under perioden 2022-2023, med en möjlig förlängning på 4 år. Avtalet med Trafikverket innebär att ONE Nordic stärker sin position i regionen och kommer rekrytera flertalet belysningsmontörer och projektledare i Kalmar län.

ONE Nordic sköter den offentliga belysningen i Kalmar län

ONE Nordic firar framgång med Ellevio i Sveriges största elmätarbytesprojekt

ONE Nordic firar idag en viktig milstolpe i Ellevios elmätarbytesprojekt; ONE Nordic har nu installerat 500.000 smarta elmätare och är nu drygt halvvägs i projektet. Totalt ska ONE Nordic byta ut runt en miljon elmätare som finns installerade hos Ellevios kunder - i hushåll, företag och i offentliga anläggningar. Hittills har ONE Nordic installerat nya smarta elmätare* i större delen av Storstockholm, Västkusten, Värmland och Hälsingland/Dalarna. De områden som återstår kan man se på Ellevios hemsida: https://mittelmatarbyte.ellevio.se. Samtliga elmätare ska vara utbytta till årsskiftet 2023/2024. Projektet har de 2 senaste åren flutit på enligt plan, detta trots utmaningar med covid-restriktioner och global komponentbrist.

ONE Nordic firar framgång med Ellevio i Sveriges största elmätarbytesprojekt

Fler nyheter

Visa alla