ONE

Kunskap som ger energi

E.ON byter ut tusentals kabelskåp runt om i landet – ONE Nordic utför projektentreprenaderna och Elektroskandia levererar materiel

I trakterna kring Örebro har ONE Nordic bytt ut cirka 260 kabelskåp under året.

Daniel Falke, projektledare på ONE Nordic berättar:

– Vi har haft flera områden där vi under hösten bytt ut kabelskåp och vi vet att E.ON avser öka antalet skåp­byten kommande år i Örebroområdet. Då det är en stor mängd skåp så har vi testat lite olika upplägg för att hitta det snabbaste och mest effektiva sättet att arbeta. I det senaste projektet i Vintrosa valde vi att gräva upp och montera i förväg, vilket innebar att vi hann byta fler skåp per dag. Men det är bra att vi nu testar oss fram för nästa år ska vi byta ut ännu fler skåp. De gamla kabelskåpen samlar vi in och skickar till återvinning. Kabelskåpen destrueras och materialet återvinns så långt det bara går. Återvinning omfattar i detta projekt även emballage och annat material.

Läs mer om projektet

Våra senaste nyheter

Prenumerera på vår rss

ONE Nordic sköter den offentliga belysningen i Kalmar län

Trafikverket har anlitat ONE Nordic AB för att sköta drift och underhåll av den offentliga belysningen i Kalmar län. Den offentliga belysningen omfattar cirka 10 000 ljuspunkter som lyser upp gator, vägar, gångvägar, cykelvägar, tunnlar, anläggningar och parker. Avtalet är värt cirka 20 miljoner kronor och gäller under perioden 2022-2023, med en möjlig förlängning på 4 år. Avtalet med Trafikverket innebär att ONE Nordic stärker sin position i regionen och kommer rekrytera flertalet belysningsmontörer och projektledare i Kalmar län.

ONE Nordic sköter den offentliga belysningen i Kalmar län

ONE Nordic firar framgång med Ellevio i Sveriges största elmätarbytesprojekt

ONE Nordic firar idag en viktig milstolpe i Ellevios elmätarbytesprojekt; ONE Nordic har nu installerat 500.000 smarta elmätare och är nu drygt halvvägs i projektet. Totalt ska ONE Nordic byta ut runt en miljon elmätare som finns installerade hos Ellevios kunder - i hushåll, företag och i offentliga anläggningar. Hittills har ONE Nordic installerat nya smarta elmätare* i större delen av Storstockholm, Västkusten, Värmland och Hälsingland/Dalarna. De områden som återstår kan man se på Ellevios hemsida: https://mittelmatarbyte.ellevio.se. Samtliga elmätare ska vara utbytta till årsskiftet 2023/2024. Projektet har de 2 senaste åren flutit på enligt plan, detta trots utmaningar med covid-restriktioner och global komponentbrist.

ONE Nordic firar framgång med Ellevio i Sveriges största elmätarbytesprojekt

Fler nyheter

Visa alla