ONE

Kunskap som ger energi

ONE Nordics expertis inom trafikstyrning bidrar till en renare stadsmiljö i Helsingborg

Via ett trafiksystem som ONE Nordic har installerat får kollektivtrafiklinjen Helsingborgsexpressen i Helsingborg högsta företräde vid ljuskorsningar i staden. Systemet bidrar till en hög turtäthet och minskar risken för förseningar vid exempelvis trafikstockningar. Systemet bidrar också till minimal väntetid för övriga trafikanter. Mindre väntetid leder i sin tur till renare luft i stadsmiljön.

- Det var oerhört givande att få hjälpa Helsingborgs kommun att förverkliga sina planer att öka kollektivtrafikens konkurrenskraft genom snabbare resor och smidigare förbindelser. Systemet vi installerade ser till att elbussarna får förtur vid samtliga 27 ljuskorsningar på sträckan. I vårt uppdrag ingick teknisk rådgivning, kabeldragning, montage av trafikljus/stolpar, programmering av trafiksystem, test och driftsättning. Ytterst bidrog vi med mångårig erfarenhet via våra oerhört duktiga tekniker. ONE Nordic är ett av de ledande leverantörsoberoende trafikinformatikföretagen i Sverige och våra kunder är byggentreprenörer, kommuner och Trafikverket. Vi erbjuder allt från entreprenader, underhåll och teknisk rådgivning, säger Dekan, projektledare på ONE Nordic.

Våra senaste nyheter

Prenumerera på vår rss

ONE Nordic sköter den offentliga belysningen i Kalmar län

Trafikverket har anlitat ONE Nordic AB för att sköta drift och underhåll av den offentliga belysningen i Kalmar län. Den offentliga belysningen omfattar cirka 10 000 ljuspunkter som lyser upp gator, vägar, gångvägar, cykelvägar, tunnlar, anläggningar och parker. Avtalet är värt cirka 20 miljoner kronor och gäller under perioden 2022-2023, med en möjlig förlängning på 4 år. Avtalet med Trafikverket innebär att ONE Nordic stärker sin position i regionen och kommer rekrytera flertalet belysningsmontörer och projektledare i Kalmar län.

ONE Nordic sköter den offentliga belysningen i Kalmar län

ONE Nordic firar framgång med Ellevio i Sveriges största elmätarbytesprojekt

ONE Nordic firar idag en viktig milstolpe i Ellevios elmätarbytesprojekt; ONE Nordic har nu installerat 500.000 smarta elmätare och är nu drygt halvvägs i projektet. Totalt ska ONE Nordic byta ut runt en miljon elmätare som finns installerade hos Ellevios kunder - i hushåll, företag och i offentliga anläggningar. Hittills har ONE Nordic installerat nya smarta elmätare* i större delen av Storstockholm, Västkusten, Värmland och Hälsingland/Dalarna. De områden som återstår kan man se på Ellevios hemsida: https://mittelmatarbyte.ellevio.se. Samtliga elmätare ska vara utbytta till årsskiftet 2023/2024. Projektet har de 2 senaste åren flutit på enligt plan, detta trots utmaningar med covid-restriktioner och global komponentbrist.

ONE Nordic firar framgång med Ellevio i Sveriges största elmätarbytesprojekt

Fler nyheter

Visa alla