ONE

Kunskap som ger energi

ONE Nordics expertis inom trafikstyrning bidrar till en renare stadsmiljö i Helsingborg

Via ett trafiksystem som ONE Nordic har installerat får kollektivtrafiklinjen Helsingborgsexpressen i Helsingborg högsta företräde vid ljuskorsningar i staden. Systemet bidrar till en hög turtäthet och minskar risken för förseningar vid exempelvis trafikstockningar. Systemet bidrar också till minimal väntetid för övriga trafikanter. Mindre väntetid leder i sin tur till renare luft i stadsmiljön.

- Det var oerhört givande att få hjälpa Helsingborgs kommun att förverkliga sina planer att öka kollektivtrafikens konkurrenskraft genom snabbare resor och smidigare förbindelser. Systemet vi installerade ser till att elbussarna får förtur vid samtliga 27 ljuskorsningar på sträckan. I vårt uppdrag ingick teknisk rådgivning, kabeldragning, montage av trafikljus/stolpar, programmering av trafiksystem, test och driftsättning. Ytterst bidrog vi med mångårig erfarenhet via våra oerhört duktiga tekniker. ONE Nordic är ett av de ledande leverantörsoberoende trafikinformatikföretagen i Sverige och våra kunder är byggentreprenörer, kommuner och Trafikverket. Vi erbjuder allt från entreprenader, underhåll och teknisk rådgivning, säger Dekan, projektledare på ONE Nordic.

Våra senaste nyheter

Prenumerera på vår rss

ONE Nordic säkrar avtal värt en halv miljard med Ellevio

År 2018 vann ONE Nordic AB det prestigefulla femårsavtalet avseende drift och underhåll samt mindre om- och tillbyggnationer av Ellevio AB:s elnät och nätstationer i Värmland, Skaraborg och Bergslagen. Nu har Ellevio valt att även lösa in avtalsoptionen på 2,5 år, vilket innebär att ONE Nordic säkrat avtalet fram till 30 juni 2025. Optionen är värd runt en halv miljard SEK. Avtalsförlängningen innebär att ONE Nordic befäster och stärker sin position och närvaro i regionen än mer.

ONE Nordic säkrar avtal värt en halv miljard med Ellevio

ONE Nordic en viktig nyckelspelare när Fortum gör stor dammsäkerhetssatsning i vattenkraftverk

Då Fortum Sverige AB investerar stort i att förbättra dammsäkerheten i det 100-åriga vattenkraftverket Forshuvud har ONE Nordic erhållit uppdraget att byta ut den föråldrade el-och kontrollutrustning som styr dammluckornas drift- och säkerhetssystemen i kraftverket. Projektet pågår i cirka 3 år och är värt ca 10 MSEK. Detta projekt och flertalet andra likvärdiga bidrar till att ONE Nordic nu behöver anställa ytterligare 30 ingenjörer och tekniker dedikerade till bolagets vattenkraftverksamhet.

Läs mer om dammsäkerhetsprojektet för Fortum

Fler nyheter

Visa alla