ONE

Kunskap som ger energi

Till ONE Nordics hemsida

Lapplands Elnät i exklusivt samarbete med W3 Energy när Europas största vindkraftpark ska underhållas

W3 Energy AB skrivit ett treårigt kontrakt med Markbygden Net AB gällande drift och underhåll av den elektriska infrastrukturen i Markbygden 1101 - Europas största vindkraftspark på land. De operativa drift och underhållstjänsterna i fält utförs tillsammans med samarbetspartnern Lapplands Elnät AB, dotterbolag till ONE Nordic.

Lapplands Elnät har erhållit uppdraget att utföra felavhjälpning, planerat underhåll och rondering av dels en 400/170/36 KV fördelningsstation, dels på luftledningarna som förbinder fördelningsstationen och parkens mindre ställverk. Det är Markbygden Net som äger den elektriska infrastrukturen som kopplar samman Markbygden 1101 (Europas största landbaserade vindkraftspark) med det svenska stamnätet.

- Lapplands Elnät är sedan tidigare en etablerad leverantör inom området att förlägga den elektriska infrastrukturen i vindkraftparker. Men, det är nu oerhört roligt att vi även vinner fler och fler nya marknadsandelar inom området drift och underhåll av vindparkers elektriska infrastrukturer i norra Sverige. Samarbetsavtalet med W3 Energy gör oss nu till en stark spelare att räkna med även inom detta område, säger Tomas Ölvebring, vd på Lapplands Elnät.

För frågor kontakta:
Tomas Ölvebring
Tel:  +46 (0)70-322 19 71
Email: tomas.olvebring@lapplandselnat.se

Våra senaste nyheter

Prenumerera på vår rss

Lapplands Elnät får uppdraget att underhålla en av OX2s vindkraftparker

Lapplands Elnät AB, dotterbolag till ONE Nordic, har vunnit en ny affär inom drift och underhåll av ännu ett elnät som ansluter vindkraftsturbiner. Uppdraget gäller Kvarnforsen Nät som ansluter Götesvålen vindpark till överliggande nät. Vindkraftparken har byggts och förvaltas av OX2. Vindparken ligger i sydvästra Härjedalen, Jämtlands län, ca fyra mil nordväst om Sveg.

Lapplands Elnät får uppdraget att underhålla en av OX2s vindkraftparker

Lapplands Elnät ingår samarbete med NTR plc när Norra Vedbo vindkraftpark i Jönköping ska byggas

NTR plc har gett Lapplands Elnät AB, dotterbolag till ONE Nordic, med huvudsäte i Jokkmokk i uppdrag att elektrifiera parknätet för totalt 20 vindkraftverk i den nya vindkraftsparken Norra Vedbo i Jönköpings län. Med flertalet liknande uppdrag i ryggen i norra Sverige stärker bolaget därmed sin position inom vindkraftsbranschen genom att vinna sitt första projekt i södra Sverige. Ordervärdet för Lapplands Elnät uppgår till 35 MSEK.

Lapplands Elnät ingår samarbete med NTR plc

Fler nyheter

Visa alla