ONE

Kunskap som ger energi

Till ONE Nordics hemsida

Lapplands Elnät vinner ännu mångmiljonkontrakt med OX2 på kort tid

OX2 har gett Lapplands Elnät AB, dotterbolag till ONE Nordic, med huvudsäte i Jokkmokk i uppdrag att elektrifiera parknätet för totalt 53 vindkraftverk i den nya vindkraftsparken Åndberg i Härjedalens kommun. Ordervärdet för Lapplands Elnät uppgår till närmare 60 MSEK.

Med flertalet liknande uppdrag i ryggen stärker bolaget därmed sin position ytterligare som en av de ledande aktörerna inom vindkraftsektorn i Sverige.

Projektet startar upp under sommaren 2019 och driftsättning är planerad 2021.

− Uppdraget betyder att vi nu på allvar kan realisera uppstarten av vårt andra       kompetenscenter för Vindkraft i Sverige beläget i Örnsköldsvik. Den första etableringen gjordes i Piteå i samband med ett tidigare vunnet mångmiljonkontrakt avseende ett liknande uppdrag för NCC i Markbygden, säger Stefan Helmvall, VD på Lapplands Elnät och fortsätter: 

− Vi har arbetat tillsammans med OX2 i ett flertal lyckosamma projekt genom åren och våra duktiga medarbetare får nu möjlighet att ytterligare vässa projektgenomförandet i ännu ett stort och betydelsefullt projekt.

− Kontraktet är ytterligare ett viktigt kliv i vår affärsstrategi att utöka vårt geografiska arbetsområde inom Vindkraften.

_______________________________________________________________________

Om Lapplands Elnät AB
Lapplands Elnät är verksamt i norra Sverige inom energisektorn och är en ledande leverantör av entreprenader inom Lokal- Region- och Vindkraftsnät. Lapplands Elnät är organisatoriskt ett dotterbolag under ONE Nordic koncernen. Bolaget ägs till 60 procent av ONE Nordic koncernen och till 40 procent av Lapplands Eltjänst AB. Bolaget är etablerat på ett flertal orter i Norra Sverige såsom Kiruna, Kalix, Luleå, Piteå. Huvudkontoret ligger i Jokkmokk samt kompetenscentrum för Vindkraft finns i Piteå och Örnsköldsvik. www.lapplandselnat.se

Våra senaste nyheter

Prenumerera på vår rss

Lapplands Elnät i exklusivt samarbete med W3 Energy när Europas största vindkraftpark ska underhållas

W3 Energy AB skrivit ett treårigt kontrakt med Markbygden Net AB gällande drift och underhåll av den elektriska infrastrukturen i Markbygden 1101 - Europas största vindkraftspark på land. De operativa drift och underhållstjänsterna i fält utförs tillsammans med samarbetspartnern Lapplands Elnät AB, dotterbolag till ONE Nordic.

Lapplands Elnät i exklusivt samarbete med W3 Energy

Sjisjka Vind ger Lapplands Elnät mer luft under vingarna

Sjisjka Vind har gett Lapplands Elnät AB, dotterbolag till ONE Nordic, med huvudsäte i Jokkmokk i uppdrag att sköta felavhjälpning, planerat underhåll och rondering av fördelningsstation och uppsamlingsnät i Sjisjka Vindkraftpark som ligger i Gällivare kommun. Totalt står idag 30 vindkraftverk på fjällmarken.

Sjisjka Vind ger Lapplands Elnät mer luft under vingarna

Fler nyheter

Visa alla