Gå till huvudinnehållet

Projektledare

Som projektledare driver du egna projekt, inom såväl underhåll som ny- och ombyggnation, i våra kunders energianläggningar.

Sege Gabriela2

Du ansvarar för personalen och lönsamheten i de tilldelade uppdragen. Det ingår kalkylering av framtida uppdrag, att planera och ansvara för genomförandet av projekt, löpande driva uppföljningar av kvalitet, ekonomi och arbetsmiljö.

Du arbetar med företagets montörer, tekniker ingenjörer och underentreprenörer med helhetsåtaganden från kravställning till leverans. Du fungerar också som ledare för dina montörer och ansvarar för deras utveckling inom bolaget.

 

Vad krävs för att arbeta som projektledare?

Som projektledare är det önskvärt med relevant ingenjörs- eller yrkeshögskoleutbildning alternativt arbetslivserfarenhet som projektledare eller motsvarande. Du har god teknisk förståelse och använder entreprenadjuridik löpande i din vardag. För att lyckas i rollen behöver du ha en ekonomisk förståelse samt ha ett öga för nya affärsmöjligheter. Du är bra på att skapa förtroendeingivande och långsiktiga kundrelationer och trivs med att leda och organisera personal. B-körkort krävs för tjänsten och du måste kunna tala och skriva på svenska p.g.a elsäkerhet och kunddokumentation.

 

Hur utbildar jag mig?

För att bli projektledare behöver du eftergymnasial utbildning, gärna med energi- eller byggteknisk inriktning. Det finns riktade yrkeshögskoleutbildningar till projektledare elkraft. Du har också möjlighet att utbilda dig via vårt egna traineeprogram för projektledare.

Läs mer om vårt traineeprogram för projektledare

Läs mer om utbildningar på Energiföretagens hemsida