Gå till huvudinnehållet

Donny arbetar som distributionselektriker samt trafik- och belysningsmontör på ONE Nordic i Helsingborg

Donny har alltid haft ett gediget intresse för teknik, problemlösning och nya utmaningar och det tycker han att han får i mängd i sitt jobb som distributionselektriker på ONE Nordic. Nu har han varit 12 år inom ONE Nordic och stormtrivs fortfarande.

IMG 5522

Han började sin bana på ONE Nordic som grävmaskinist och arbetade då nära ONE Nordics distributionselektriker i olika lokalnätsprojekt. Efter några år ville han prova nytt och sökte då en tjänst som distributionselektriker på ONE Nordic och fick jobbet. ONE Nordic ordnade de kravutbildningar som krävs för yrket och han fick gå bredvid en erfaren distributionselektriker för att lära sig yrket i detalj. Efter att ha jobbat några år i denna roll fick han möjligheten att genomföra grundutbildningen ”Insatsstyrkan” på Åsbro kursgård och ingår numer som resurs i Svenska kraftnäts insatsstyrka. Det innebär att Donny rycker ut om Sveriges stam- och regionnät behöver lagas i krissituationer.

- Det känns jätteroligt att få vara med! Jag brinner ju för att bidra i samhällsviktiga insatser och vara med där det händer, jag har till exempel varit soldat i en insats utomlands, så detta är givet för mig. Jag ser fram emot den dagen då vi behövs och får använda vår kunskap i skarpt läge. Jag gillar att utvecklas och det har jag gjort under utbildningen, både på det personliga planet men framför allt yrkesmässigt. Främst i tryggheten att arbete på högre höjder, med högre spänningsnivåer (130-400kV) och självklart i att våga lita på utrustningen (läs mer om Donnys medverkan i insatsstyrkan).

Vad innebär ditt jobb på ONE Nordic?

- Att jobba som distributionselektriker samt belysnings- och trafikmontör rekommenderar jag verkligen! Jobbet blir aldrig långtråkigt. Man får vara ute och arbeta, man har sin egen servicebil och verktyg och jobbet är både tekniskt och intressant. Det kan röra sig om att ena dagen laga en gatubelysningsstolpe som har blivit påkörd till att andra dagen laga en söndrig trafiksignal ute i centrala Helsingborg eller att se till att fixa ett strömavbrott genom att laga av avgrävd elkabel eller ett elfel i ett kabelskåp. Inget uppdrag är det andra likt.

Vad tycker du om att arbeta på ONE Nordic?

- ONE Nordic är ett stort bolag, men det fina är att det samtidigt är en väldigt familjär företagskultur. Här hjälps folk åt och ser till att projekten blir klara i tid. När man träffar chefer i ledningsgruppen eller till och med VD så bjuds det alltid på en high five och glatt snack. Det är väldigt lågt i tak. Och man är aldrig rädd för att fråga någon om hjälp. Fördelen med att det är ett stort bolag är att det finns så många olika roliga projekt som man får arbeta med. Vill man testa något nytt så får man ofta göra det.

Vad tyckte du om att medverka i ONE Nordic Challenge filmen och att tävla mot Emma Green?

- Det var superkul! Jag tycker om att bjuda på mig själv. Det var dock mycket svårare än jag trodde att ha en kamera i ansiktet. Man får lite tunghäfta. Det var definitivt en ny erfarenhet. Emma var ju superduktig och kul som person och en riktig tävlingsmänniska. Man blev taggad när hon var så taggad. Och jag har nästan blivit lokalkändis där hemma i min lilla by (*skrattar). Genom att se filmen förstår nu mina vänner bättre vad mitt jobb går ut på verkligheten.