Gå till huvudinnehållet

Elkraftkonsult Axel tycker jobbet innebär mycket ansvar, många utmaningar och fruktansvärt givande och roliga uppdrag

Axel har studerat Elkonstruktion för Europa marknaden och arbetar idag som elkraftkonsult. Man är stolt när man har ONE Nordic-loggan på sig för att den är synonym med kvalité och expertis i allt vi gör. När man träffar en kund för första gången så finns där redan ett förtroende innan man har hunnit skaka hand.

Axel Wahlström Webb

Din bakgrund?

Efter examen på Elkonstruktion för Europa marknaden hann jag arbeta några år på olika bolag i branschen innan ONE Nordic kontaktade mig för rollen som elkraftkonsult. Jag har nu fått vara med på en resa som snart sträckt sig under 6 år där ingen dag är den andra lik och jag fortsätter att växa i min roll.

Vad innebär det att jobba som elkraftkonsult på ONE Nordic?

Att jobba som elkraftskonsult inom ONE Nordics konsultorganisation innebär mycket ansvar, många utmaningar och ett fruktansvärt givande och roligt jobb.

Ett uppdrag som elkraftkonsult på ONE Nordic kan vara allt från att byta ut gammal utrustning till en ny modern, till att bygga en helt ny transformatorstation. Det kan också vara att hjälpa en industri att säkra sin spänningsförsörjning eller att ansvara för elinstallationen av kylningen till en accelerator etc. Som märks finns det inte riktigt något typiskt uppdrag utan den gemensamma nämnaren är el utöver det så spänner sig spänningen från 24V till 130kV. Kunden kommer med en förfrågan och vi löser deras problem oavsett om det är ett nytt vågsystem till isoleringsfabriken eller det är en lindningskopplare på en 130kVs transformator.

ONE Nordic expanderar sin konsultorganisation. Vad tycker du om det?

- Jag är väldigt exalterad över det, det kommer att betyda att vi får fler medarbetare och att vår kunskapsbas växer än mer. Detta kommer i sin tur leda till att vi kan ta större och/eller annorlunda jobb vilket leder till nya spännande utmaningar. När jag tittar på resan som vi har gjort fram tills nu och när jag tittar på den roadmap som vi har framför oss så kan man inget annat än att vara stolt och exalterad över framtiden.

Vad är det roligaste med att jobba som elkraftkonsult på just ONE Nordic?

- Jag skulle nog säga att det absolut bästa med att jobba som elkraftskonsult på ONE Nordic är alla de olika uppdrag och kontakter med kunder som man har. Man är stolt när man har ONE Nordic-loggan på sig för att den är synonym med kvalité och expertis i allt vi gör. När man träffar en kund för första gången så finns där redan ett förtroende innan man har hunnit skaka hand.

Vad är det bästa med att jobba på ONE Nordic?

- Det absolut bästa med att jobba på ONE Nordic är alla fantastiska kollegor hands down. Alla hälsar på alla och alla hjälper varandra. Mängden kunskap som finns inom denna organisationen är oslagbar. Vill du veta hur du ska göra ett 130kV avslut på en kabel ringer man en kollega, undrar du något om fiber släng ett mail till en annan kollega och undrar du något om transformatorer så finns det experter inom det, ”the list goes on”. Samarbetsviljan och det mindset som finns att hjälpa varandra att vi tillsammans vill hitta de smartaste lösningarna är oslagbart och man utvecklas konstant. All for ONE and ONE for all!