Gå till huvudinnehållet

Emil tycker det är kul att arbeta både som belysningsmontör och distributionselektriker

- Jag har gått el- och energiprogrammet på Teknikum i Växjö och efter skolan 2018 fick jag jobb på ONE Nordic i Växjö. Jag utförde då arbeten både som belysningsmontör och distributionselektriker och det gör jag även idag på ONE Nordic i Göteborg där jag arbetar numer.

ONE Nordic Montör Emil T Webb

Då min flickvän skulle börja plugga i Göteborg ville jag flytta med, men samtidigt ville jag jobba kvar på ONE Nordic. I och med att ONE Nordic har en avdelning även i Göteborg fick jag möjlighet att börja där istället. Det känns toppen att man ges möjlighet att byta avdelning inom ONE Nordic. Jag ville ju vara kvar för jag trivs väldigt bra.

Vad innebär det att jobba som belysningsmontör och distributionselektriker på ONE Nordic? Hur ser ett typiskt uppdrag ut för respektive roll?

- Just nu utför ONE Nordic ett större belysningsarbete på Hjalmarbrantinggatan på Hisingen (Göteborg). Totalt ska 350 armaturer och tillhörande hängkablar bytas ut. Arbetet utförs nattetid för att inte störa rusningstrafiken. Arbetet utför i skylift. Per natt hinner vi byta ut ca 8 armaturer inkl. 5-30 meters kablar, ibland 8-14 meter upp i luften.

- Det som är roligast inom belysningsområdet som montör är att man får utföra både armatur/kabel-arbeten och att programmera styrsystem för optimering och övervakning av belysningsanläggningar eller för adaptiv belysning som anpassar belysningen efter trafiksituationen.

- Vad det gäller att arbeta som distributionselektriker på ONE Nordic så är den ena dagen inte den andra lik, vilket är kul. Man kan arbeta med allt från felavhjälpning vid större strömavbrott, underhåll och service av kablar och stationer, förebyggande underhåll, vi byter ut gamla kabelskåp eller raserar luftledning som ska grävas ner för vädersäkring. Vi arbetar för stora industrier och nästan samtliga energibolag i Göteborgsområdet. Det som är roligast är att lösa problem och att hjälpa allmänheten och företag när det är strömavbrott. Det är extra kul att vara i hetluften. Den tekniska biten är också väldigt rolig och att hänga med i all ny teknik.

Vad tycker du om att arbeta på ONE Nordic Göteborg som växer, anställer så det knakar och har många nya spännande kunder?

- Det är kul att arbeta på en avdelningen som har stora ambitioner om att växa. Det kommer in många nya spännande jobb med ny teknik. Man kan bredda sin kompetens och nischa sig. Det är kul att var med i en tillväxtfas. Det är också väldigt bra sammanhållning i Göteborg. Vi har roligt tillsammans när vi jobbar!

Vad är det roligaste med att jobba just på ONE Nordic?

- Man får jobba med så många olika projekt. Man får ständigt nya problem och lösa. Här finns bra och hjälpsamma kollegor och det är en god stämning inom bolaget. Man kan t.ex. ringa seniora kollegor och ställa frågor - även mitt i natten om det krisar. Alla ställer upp! ONE Nordic är ett seriöst företag som tar hand om sina anställda. Här har man chans att utvecklas och att få utbildning inom bolaget som erbjuder ett internt gediget utbildningsprogram.