Gå till huvudinnehållet

Isabelle, projektledare i norra Europas största tunnelprojekt Förbifart Stockholm

Endast två år efter examen blev Isabelle projektledare inom Förbifart Stockholm. Isabelle Öhman började som projektadministratör på ONE Nordic direkt efter sin examen 2020. Därefter arbetade hon som tekniker i olika projekt. Efter ett år på Förbifart Stockholm som projekttekniker för tele- och säkerhetstekniska system fick hon möjlighet att ta över rollen som projektledare.

Isabelle Öhman

– Vi är en del av norra Europas största tunnelprojekt, vilket är kul och spännande. Vår uppgift är att se till att medarbetarna i tunneln kan arbeta säkert, säger hon.

Berätta mer om vad uppdraget innebär!

– Vi ansvarar för säkerheten, som telekommunikation, larmskåp och positionering för att kunna se var varje medarbetare och varje fordon befinner sig i tunneln. Det händer att vår utrustning kan ta skada under tunnelns framdrift. Då får vi släppa allt och rycka ut akut för att återställa säkerheten.

Vad var det som gjorde att du valde ONE Nordic som arbetsgivare?

– Det lockade mig att få vara en del av energi- och industribranschen, det är en spännande framtidsbransch som kommer behöva runt 100 000 fler ingenjörer och tekniker fram till 2030. Och utvecklingsmöjligheterna är stora. ONE Nordic är ett varmt och välkomnande företag och jag blev väl bemött redan vid rekryteringen.

”ONE Nordic är ett varmt och välkomnande företag och jag blev väl bemött redan vid rekryteringen”

Vad är det bästa med din roll?

– Som projektledare får jag vara aktiv i många typer av frågor, som ekonomi, inköp, arbetsledning och HR-frågor, och rollen innebär en blandning mellan teknik och människor. ONE Nordic är en decentraliserad organisation där besluten tas på plats vilket betyder att jag får vara med där det händer. Att arbeta i projekt passar mig väldigt bra. Det finns en start och ett slut, och din projektgrupp strävar alltid mot ett tydligt mål.

Vad gör dig extra stolt?

– När jag ser medarbetare som är stolta över sina prestationer, när de utvecklas och tar sig framåt. Och att vi kommer framåt tillsammans och presterar bättre som ett lag varje dag. Jag är också stolt över att vi bidrar till Sveriges största och mest spännande projekt – ett komplext uppdrag som kommer att bidra till mer hållbara transporter.