Gå till huvudinnehållet

Linnea arbetar som projektledare inom logistik – det är otroligt spännande att vara del av ett av Sveriges största utrullningsprojekt

Jag har en kandidat inom innovation, produktion och logistik och en master inom produkt- och processutveckling från Mälardalens högskola. Jag tog examen våren 2020. Min tidigare arbetslivserfarenhet är främst kopplat till sommarjobb på olika spännande företag: Jag har jobbat på AQ Plast där jag utförde kvalitetsmätningar och analyserade duglighet i processerna. Jag har även jobbat på ABB Control Products där min roll var att hantera order och kommunikation med kund, speditör och myndigheter. Mitt intresse för just energibranschen började när jag sommarjobbade på Mälarenergis Kraftvärmeverk. Därav sökte jag mig till ONE Nordic efter studierna.

Linnea Bestjak Web

Vad innebär ditt jobb på ONE Nordic och varför är det roligt?

Jag började på ONE Nordic sommaren 2020 och min roll är projektledare inom logistik i ett av våra storskaliga projekt inom elmätarbyten. Det innebär att jag bland annat att jag prognostiserar och lagerstyr in-och utflöden av material. Det är ett oerhört spännande och utmanande jobb och det är svårt att konkretisera hur en typisk dag ser ut. Den ena dagen är inte den andra lik. Det gäller att vara flexibel och hjälpa till där det behövs samtidigt som man sköter sina egna arbetsuppgifter. Det gillar jag.

Jag arbetar i det elmätarbytesprojekt vi utför för Ellevio. Vi ska byta cirka en miljon elmätare på 3 år i mellersta Sverige, det innebär cirka 1000 elmätare om dagen bara i Stockholmsregionen. Det är ett väldigt spännande och logistiskt komplext projekt att vara en del av. Att så tidigt i karriären få arbeta i ett av Sveriges största utrullningsprojekt är en häftig upplevelse. Jag är otroligt tacksam över att få vara delaktig i ett team där vi tillsammans alltid ger allt för att lösa problem och leverera med god kvalité.

Där jag är stationerad i Stockholm är sammanhållning väldigt bra. Vår etableringsansvarige är otroligt bra på att skapa en vi-känsla även om vi som jobbar där arbetar med olika projekt. Det bästa med ONE Nordic är att kulturen är väldigt öppen och uppmuntrar individuellt ansvar och möjlighet till att bidra med sitt synsätt. ONE Nordic är en öppen organisation som ger möjlighet att få sin röst hörd oavsett roll.

Varför är energibranschen spännande?

Energibranschen är viktig i många aspekter och kräver nya lösningar för marknadsutvecklingen. En lösning är de nya smarta elmätarna som ger bättre förståelse för energibehovet i samhället och möjlighet att tillgodo se nya smarta tjänster som växer fram.