Gå till huvudinnehållet

Louise, montageledare inom lokalnät och industri

Louise är utbildad vindkrafttekniker och hade jobbat med service och underhåll av vindkraftverk i cirka 5 år innan hon började jobba på ONE Nordic. Idag arbetar hon som montageledare på ONE Nordics avdelning i Karlshamn.

IMG 3005

- Jag arbetar främst med underhåll inom industri och station. En vanlig arbetsdag kan se ut ungefär så här: Jag åker hemifrån med min firmabil (som jag förberett dagen innan med verktyg som behövs) och kör till en station där jag utför de kopplingar som behövs för att kunna genomföra underhållet. När det är klart och jag har fått tillstånd att arbeta på anläggningen tar jag fram min utrustning för att t.ex. prova brytare. När brytaren är uppkopplad gör jag mina tester och skriver ett protokoll till kunden. När hela underhållet är klart ska det kopplas tillbaka så att anläggningen kan tas i drift igen och jag kan rulla hemåt.

- Jag gillar att arbeta på avdelningen i Karlshamn. Här finns bara har schysta kollegor. Alla kollegor är olika och är bra på olika saker, men alla hjälper varandra och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

- Jag blev rekommenderad att börja på ONE Nordic av en tidigare kollega från vindkraftsbranschen som hade börjat på ONE Nordic. Så nu är vi kollegor igen!

Vad tyckte du om att medverka i ONE Challenge filmen och att tävla mot timbersportstjärnan Ferry Svan?

- Att spela in ONE Challenge-filmen var riktigt roligt och spännande. Verkligen en udda dag på jobbet! Jag tyckte det var roligt att de tog tiden på min riskanalys i tävlingen, haha. Men den ingår ju såklart som en väldigt viktig del i mitt dagliga arbete innan varje uppdrag jag utför.