Gå till huvudinnehållet
Projektledare Header

Program för projektledare

Välkommen till ONE Nordics Traineeprogram för projektledare!

Vi söker ingenjörstraineer som vill utveckla Sveriges energiinfrastruktur.

Vill du utvecklas inom teknik, projektledning, affärsmannaskap och ledarskap i en spännande miljö i en framtidsbransch? Då är ONE Nordics traineeprogram rätt för dig!

Som trainee på ONE Nordic blir du anställd hos en av Sveriges största leverantörer av tekniska konsulttjänster, underhåll och entreprenad inom energisektorn. Vi erbjuder dig en unik start på din karriär; du får du möjlighet till en helhetssyn över energisektorn, ett brett kontaktnät i branschen, unik kunskap och personlig utveckling.

På ONE Nordic arbetar du i en spännande miljö med de största och mest spännande energiinfrastrukturprojekten i Sverige för de största och mest kända aktörerna i branschen E.ON, Ellevio, Vattenfall, Förbifart Stockholm, Uniper, Fortum etc. Samtidigt får du möjlighet att vara en aktiv del i att bygga ”Det nya energisamhället” för nästa generation. En fungerande, hållbar och modern energiinfrastruktur och produktion samt effektiv användning är grunden för all klimatomställning, inom alla sektorer. På ONE Nordic bidrar vi i omställningen till ett fossilfritt Sverige.

ONE Nordics traineeprogram för projektledare framröstat som Sveriges 3:e mest attraktiva traineeprogram för Civilingenjörer

Karriärföretagen har i en undersökning 2022 bett studenter rösta fram de 10 mest attraktiva Traineeprogrammen i Sverige i respektive kategori; IT, Ekonomi, Civilingenjörer och Högskoleingenjörer. De svarande har fått välja de tre Traineeprogram som de upplever som mest attraktiva av samtliga potentiella program. I kategorin Civilingenjörer placerar sig ONE Nordics Traineeprogram på topp 3.

3:a trainee program

Anställningen

Rent organisatoriskt blir du som trainee anställd i vår spännande och expansiva konsultorganisation med vår trevlige och professionella konsultchef Stefan Sandström som mentor och våra mest seniora projektledare som dina handledare. Du blir med andra ord skolad av de bästa i branschen! Alla traineer skolas in till att bli professionella projektledare, som snabbt ska kunna sättas in i våra olika tunga kundprojekt inom alla våra olika verksamhetsområden lokalt på den ort du är anställd. Halva programtiden kommer läggas på ett påkostat utbildningsprogram och halva tiden på verkliga kunduppdrag. Flertalet föreläsningar inom ämnet affärsmannaskap hålls av vår vd Jonas Arvidsson och andra i koncernledningen. Du får som trainee på ONE Nordic med andra ord en frekvent direktkontakt till högsta ledningen i koncernen. Efter programmet har du alla förutsättningar att göra en lysande karriär inom ONE Nordic och i energibranschen i stort!

Trainee grupp av människor

På bilden (fr vänster) ser ni våra traineer Abbe (Örebro), Mattias (Växjö), Jonatan (Malmö), Filip (Norrköping) och Isak (Karlstad). De är anställda på olika orter och får varsin lokal projektledare och avdelningschef som mentorer. Rent organisatoriskt är de anställda i ONE Nordics expansiva konsultorganisation med vår trevlige och professionella konsultchef Stefan Sandström som chef (se bild, nr 3 fv)

Läs gärna mer om våra traineers vardag i Traineebloggen. Vill du komma i kontakt med någon av dem och diskutera traineeprogrammet, skicka då ett email till info@one-nordic.se.

Programmet är certifierat

ONE Nordics Traineeprogram är certifierat av traineeguiden.se vilket innebär att det uppfyller vissa krav, såsom bland annat en tillsvidareanställning, en marknadsmässig ingångslön och att det finns ett gediget och genomarbetat detaljerat program för hela programperioden. Programmet är 12 månader långt och nästa programstart är 1 mars 2022. Här nedan ser du upplägget.

 • Uppstarten är dels en introduktion på den ort du är placerad, dels ett par intensivdagar tillsammans med hela traineegruppen där ni bland annat möter koncernledningen och andra nyckelpersoner.
 • Praktikperioder. Under programmets 12 månader får du, med stöd av handledare, möjlighet att arbeta med projektledning, kundkontakter, anbud och kalkylering samt ekonomi och inköp. Under praktikperioderna arbetar du i projekt tillsammans med medarbetare ute i fält. Att leda medarbetare ute i fält ingår också som en mycket viktig del av traineeperioden.
 • Ett gemensamt utbildningsprogram löper parallellt med praktikperioderna. Utbildningsprogrammet samlar hela traineegruppen och ger dig en god plattform inom många viktiga områden så som ledarskap, affärsmannaskap, projektledning, entreprenadjuridik, ekonomi, inköp, kvalitet, miljö, arbetsmiljö, försäljning och kommunikation.
 • Parallellt med ordinarie arbete kommer du även delta i utvecklingsaktiviteter i olika verksamhetsutvecklingsprojekt.
 • Uppföljning, coaching, omladdning, teamaktiviteter och studiebesök i olika kundprojekt/verksamheter sker mellanpraktikperioderna både i grupp och individuellt.
 • Avslutet består av summering, utvärdering och en diplomeringsceremoni.
 • Ett högre syfte: På ett mer övergripande plan bidrar du till ONE Nordics vision om att utveckla Sveriges energiinfrastruktur och bygga "Det nya energisamhället för nästa generation". En hållbar energiinfrastruktur är nyckeln till ett fossilfritt samhälle. ONE Nordics mål är att ligga i täten och bistå energiproducenter, distributörer och energianvändare att bygga nya samt att underhålla, modernisera, digitalisera och optimera befintliga anläggningar så att de är så effektiva och tillgängliga som möjligt samt att de följer senaste miljö-, kvalitets- och lagkrav.

Schemabild

Mål med traineeprogrammet

Målet med ONE Nordic traineeprogram för projektledare är att våra traineer efter genomgånget program i rollen som projektledare ska kunna driva entreprenader, service och underhåll i våra kunders energianläggningar. De ska kunna leda och genomföra egna projekt, såväl avtal som entreprenader, på ett affärsmässigt och lönsamt sätt. Det ingår även kalkylering av framtida uppdrag, att planera och ansvara för genomförandet av projekt, löpande driva uppföljningar av kvalitet, ekonomi och arbetsmiljö. Du ska kunna arbeta med företagets montörer, tekniker och underentreprenörer med helhetsåtaganden från kravställning till leverans. Och du ska fungera som ledare för montörer och ansvara för deras utveckling inom bolaget.

Jobba Hos Oss (1) (1)

Fakta om traineeprogrammet 2023

 • Ansökningsperiod: 2023-04-01 – 2022-05-01
 • Urvals- och intervjuperiod: 2023-05-01 – 2023-07-01
 • Startdatum: 1 sep 2023
 • Period för traineeprogrammet: Sep 2023 - sep 2024 (12 mån)
Spontanansökning (1) (1)

Ansökan

Målgrupp för vårt traineeprogram är drivna civilingenjörer med inriktning mot energi, industriell ekonomi, maskin eller liknande.

Ansökan till traineeprogrammet öppnar igen den 1 apr 2023.

Rekryteringskontakt
petra.berg@one-nordic.se