Gå till huvudinnehållet

Att säga att jag trivs med mitt jobb vore årets underdrift, säger Calle

2021-02-01

2021 är Stockholms år! Det har hunnit hända en hel del sedan mitt senaste blogginlägg i november, såväl lokalt som ute i världen. Snön har kommit och gått i Stockholm, och det nya året är uppe och rullar! Här på avdelningen i Segeltorp (Stockholm) är vi många som sett fram emot detta, där vi satsar för att 2021 ska bli ett stort år för oss. För att lyckas med detta behöver vi ha alla med oss, göra allt vi redan gör ytterligare lite bättre varje dag och hitta nya utvecklingsområden. Det är vad jag jobbar med, och jag vill i mitt andra inlägg här ge lite mer inblick i min vardag på ONE Nordic. Nedan är några av mina kollegor i Segeltorp vilka jag med stolthet vill visa upp! Bakre raden från vänster; projektledare Viktor, administratör Isabelle; främre raden från vänster; administratör Åsa, montör Devran, UE John.

Carl Johan Arvidsson Webb

Gruppbild

Innan jag började här i Segeltorp som avdelningschefens högerhand vad det gäller att styra den dagliga verksamheten samt utvecklingsarbetet kunde jag aldrig föreställa mig alla de utmaningar som kan dyka upp på en avdelning. Det är både stort som smått – i många fall saker som i sin ensamhet inte är ett problem eller utmaning alls, men som när de blir många kan torna upp sig rätt snabbt. Att hålla en struktur på vad som händer har varit viktigt för mig, där mitt mest trogna arbetsredskap är en loggbok.. För att nämna ett exempel behöver vi inför det nya året se över vilka utbildningar all personal behöver gå och förnya. Detta får vi även hjälp av från vår utbildningsexpert centralt, men att inventera lokalt ger oss extra trygghet. I dessa tider fungerar det inte att köra utbildningar som vanligt, utan dessa behöver istället arrangeras digitalt för att vara smittsäkert. Detta är en av de i skrivandets stund cirka 30 punkter jag har i min pålitliga loggbok! Samtidigt som jag hjälper till att sköta den dagliga ruljangsen blickar Stockholmsavdelningen framåt, och jag är även del i avdelningens ledningsgrupp. Det är erfarna och duktiga kollegor jag har, och man får sträcka på sig för att hinna med! Att säga att jag trivs med mitt jobb vore årets underdrift, varje dag är än roligare än den förra.

Bredvid det dagliga arbetet fortsätter även traineeprogrammet att rulla på! Senast fick vi en lyssna till Gustaf, en projektledare som luftlandsatts likt så vi kommer bli efter programmet, och vi fick lära oss av hans erfarenheter. Vi hade även en heldag inom entreprenadjuridik av företagets chefsjurist Helena, något som visade sig vara riktigt spännande och fyllt med intressanta utmaningar även det. Vem hade trott det, att en ingenjör som jag skulle tycka om juridik…

Det var allt från mig för denna gång, vi hörs igen framöver!Calle