Gå till huvudinnehållet

Calle berättar om "Vind i Segeltorp"

2021-05-25

Nu har halva traineeperioden passerat, en tid som gått hur fort som helst när man blickar tillbaka på den. Där är många roliga dagar man har fått vara med om, och framåt hägrar fler sådana. Med bättre väder kan vi börja genomföra en del utomhusbesök på andra avdelningar inom ONE Nordic, för att se och lära hur vardagen ser ut för andra i företaget, och inte bara hur den är i våra egna projekt.

Carl Johan Arvidsson Webb

Med tidens gång börjar man också bli mer bekväm med att ta projektledaransvar, något jag får förtroende att göra nu. Min roll tidigare har varit att hjälpa till i övergången från en tillfällig till vår permanente avdelningschef i Segeltorp; Magnus som han heter är nu på plats sedan över en månad tillbaka och börjar bli varm i kläderna. Som del i vårt utvecklingsarbete i Segeltorp kommer jag hjälpa våra projektledare genom att ta ansvar för den del i våra belysningsavtal i Stockholm som heter seriebyte. Detta innebär att totalt över 15 000 ljuskällor ska bytas under några månaders tid, vilket behöver planeras upp, utföras och avrapporteras. Verkligen en chans att sätta sina erfarenheter så här långt i traineeprogrammet på prov! Roligast blir att få jobba närmre våra montörer, ett hårt arbetande och duktigt gäng. Det är också spännande att se arbetet ta form, något som gör skillnad i verkligheten för Stockholms invånare. Nedan syns en del i planeringen, kartläggningen av bytena.

Avtal

Vårt stora mål med året i Segeltorp har varit som jag skrivit i tidigare inlägg att växa och förbättras markant. Några månader in på året ser vi att vi följer våra uppsatta mål, vilket verkligen är roligt. Våra slagord är ”Vind i Segeltorp”! Jag trodde inte innan jag började att man kunde bli så exalterad över något så simpelt som ett ekonomiskt resultat, men så är det. Vi har fått till lagkänslan bra, vi får positiv respons från kunder, och det lönar sig. Riktigt kul.

Jag bor (tyvärr eller tack och lov?) inte i Stockholm utan i Lund, och åker flyg upp i veckorna. Detta har fungerat väldigt bra givet läget, SAS är konsekvent duktiga på att hålla ordning på avstånd och handspritning. Som avslut på detta inlägg tänkte jag bjuda på ett litet ”life-hack” som jag plockat upp under flygresorna! För er som, precis som jag, har ett vikbart fodral till sin telefon kan man stoppa ner delen som täcker skärmen i stolsryggen framför, och på så sätt få en liten TV-skärm även på flyg som inte är så moderna. En halvfånig grej som ändå gör resorna lite trevligare.


//Calle

Flyg och mobil