Gå till huvudinnehållet

Dekan berättar om hur det är att arbeta inom trafikområdet

2018-10-08

Den här veckan är det min tur att få berätta om mig själv och mina upplevelser som trainee på ONE Nordic. Jag heter Dekan och är en nybakad civilingenjör i maskinteknik, med inriktning produktutveckling. En traineetjänst på ett utvecklande teknikbolag var vad jag sökte efter mina studieår. Så när ONE Nordics erbjudande dök upp kunde jag inget annat än att tacka ja och hoppa på tåget.

Dekan Aco Trainee Porträtt Webb

Jag är stationerad i Malmö, men har Skåne, Blekinge, Kronoberg och Halland som operativt område. Avdelningen som jag är på skiljer sig lite från övriga ONE Nordic. Vår avdelning heter Trafik och av namnet att döma så arbetar vi med installation, byggnation och service av trafiksystem.

Min första tid på ONE Nordic har varit intressant och fartfylld. Jag har fått bekanta mig med mina framtida lagkamrater och tillika arbetskamrater. Just att jobba och kämpa i lag är vad jag älskar. På fritiden spelar jag fotboll, så jag känner att jag har hittat ännu ett lag att tillhöra genom min trainee hos ONE Nordic.

Tröjor

Den första tiden som trainee är man ute i fält med montörerna. Detta innebär att man får klä upp sig i ONE Nordics snygga arbetskläder för att lära sig arbetet på arbetet så att säga. Jag har fått åka med på olika typer av uppdrag än så länge. Uppdragen har varit allt från påkörda stolpar till nybyggnationer av trafiksystem. Till en början fick jag endast vara med för att se på, men det tog inte många dagar innan jag själv fick pilla och lära mig koppla trafiksystem.

Dekan trafik

Efter fältpraktiken ska vi alla trainees enligt plan påbörja vår utbildning i beredning. Själv kommer jag att få lära mig allt inom beredning på vårt kontor i Helsingborg. Jag ser redan fram emot det som komma skall! På återseende och ciao.