Gå till huvudinnehållet

Dekan leder projekt gällande strategisk kompetensutveckling för våra montörer

2019-04-08

Äntligen är det min tur att skriva ett blogginlägg igen. Det har naturligtvis hänt väldigt mycket sen sist, men jag har valt ut några guldklimpar från den senaste tiden. Jag har startat upp mitt koncernövergripande verksamhetsprojekt, arbetat med att locka fler unga till branschen och varit på en trainee-teamträff i Luleå inkl spännande studiebesök samt utbildning inom försäljning.

Dekan Aco Trainee Porträtt Webb

Spännande koncernövergripande verksamhetsprojekt

Som en del av vårt traineeprogram har varje trainee fått ett koncernövergripande verksamhetsprojekt. Jag har fått ett mycket viktigt och spännande projekt som berör vår strategiska kompetensutveckling för våra montörer. Uppdraget består av att ta fram metoder, verktyg och processer för en framtida strategi och plan kring arbetet med att utveckla våra medarbetare. Projektet kommer att ge mig möjligheten att sätta mig in i företages olika kärnverksamheter, vilket är en otrolig fördel för mig som trainee på ONE Nordic.

Arbetat med att locka fler unga till branschen

Vi på ONE Nordic jobbar väldigt hårt med att locka fler unga och kompetenta medarbetare till vår bransch. För att göra detta har vi varit ute på olika event och arbetsmarknadsdagar runt om i vårt avlånga land. Jag fick möjligheten att representera ONE vid två olika tillfällen. Vid det första tillfället var vi på LTH (Lunds Tekniska Högskola) och närvarade på E-sektionens Teknikfokus, som är en arbetsmarknadsdag för civilingenjörsutbildningarna i datateknik och elektroteknik. Vid det andra tillfället närvarade vi på AMD (Arbetsmarknadsdagen) vid högskolan i Halmstad. Vid båda tillfällena fick vi mycket bra kontakt och respons från unga nyblivna ingenjörer som dessutom var intresserade av att börja jobba på ONE efter sina studier. Här nedan ser ni en bild från Teknikfokus på LTH.

Trainee-teamträff inkl. studiebesök på Europas största landbaserade vindkraftsprojekt

Ett av ONE Nordics dotterbolag heter Lapplands Elnät, som av namnet att döma är verksamma främst i Norrland. Företaget har varit mycket framgångsrika i sitt geografiska område. För att få en glimt av deras verksamhet och för att besöka ett av deras större projekt åkte alla trainees upp till Luleå. Dagarna i Luleå varvades med utbildningar i ekonomi, försäljning och ett mycket spännande föredrag av Lapplands Elnäts VD Stefan Helmvall. Innan avfärden från de kallare breddgraderna hann vi med ett besök på Europas största landbaserade vindkraftsprojekt, Markbyggden 1101. Lapplands Elnät har till uppdrag att dra el- och kommunikationskablar mellan anläggningarna i den enorma vindkraftsparken som till ytan är lika stor som Stockholm. På bilderna nedan kan ni bland annat se några av världens coolaste trainees i motljus och några gigantiska vindkraftsverk; med en navhöjd c:a 130 meter och rotor med diametern 137 meter. Totala höjden blir således c:a 200 meter.

Markbygge

Teamet

Vindkraft