Gå till huvudinnehållet

Emelie berättar om sin sin nyss påbörjade praktik inom beredning

2018-11-07

Sedan mitt senaste blogginlägg så har det hänt en del, fältpraktiken är bland annat över. Under de sista veckorna ute på fält fick jag vara några dagar ute i ONE Nordics projekt för Förbifart Stockholm. Det var riktigt roligt att få se det projektet, även om det mest var lerigt och mörkt nere i tunnlarna. Men nu är beredningsfasen påbörjad och för min del har det inneburit att jag fått vara mestadels nere i Örebro för att lära mig hur beredningsteknikerna där arbetar mot elnätssidan.

Emelie Pääjärvi Trainee Webb

Förbifart

Jag har fått hänga med beredningsteknikerna (även kallade elnätsdesigners) på diverse saker. Vi har bland annat varit ute i fält för att se hur det ser ut ute på plats där kommande jobb ska ske, men vi har även tagit fram underlag så som exempelvis kartor. Då vi i Kista, där jag är stationerad, mestadels arbetar med belysning så har det varit både intressant och lärorikt att få se en annan del av verksamheten och hur vi arbetar inom elnätsområdet.

Beredning

Något annat som hänt sen sist är att jag har varit med på Nackademins arbetsmarknadsdag i Solna. Där stod jag med ett par andra representatner från ONE Nordic och berättade om bolaget och marknadsförde även ONE Nordics två olika traineeprogram (dels projektledarprogrammet, dels elnätsdesignprogrammet) och det var riktigt roligt att möta de intresserade studenterna!