Gå till huvudinnehållet

Emelie gör fältpraktik i Stockholm som belysningsmontör

2018-09-17

Efter en introduktionsvecka med utbildningar och introduktionsdag med ledningsgruppen är Emelie och de andra traineerna nu ute i 6 veckors fältpraktik i olika kundprojekt med våra montörer. Under sina första veckor som belysningsmontör har Emelie upptäckt att det inte är något jobb för höjdrädda....

Emelie Pääjärvi Trainee Webb

Emelie skriver

”Nu har den första veckan på min fältpraktik passerat och det har varit mycket nytt att ta in. Det jag tycker har varit roligt är att jag själv ha fått prova på att utföra praktiska moment och inte bara ha stått och tittat på. Syftet med fältpraktiken är att jag ska få förståelse för vad montörens arbete består av. Det är viktigt när man sedan ska arbeta som projektledare.

Under veckan har jag fått följa två olika montörer i deras arbete. De första dagarna fick jag bland annat vara med på felsökningar rörande gatubelysning som inte fungerade, i vissa av dessa fall var vi tvungna att åka upp med en skylift för att byta ljuskällor. Senare under veckan när jag följde en annan montör fick jag åka ännu mer skylift men då var jag med och bytte ut dosor för den kommande julbelysningen i Täby. Detta moment var inte så enkelt som det skulle kunna varit, se bild nedan… En del träd kom stundtals i vägen vilket ledde till att man var tvungen att tråckla sig in för att komma åt vajern där dosan skulle hänga.

Höjd

Men största delen av tiden gick jobbet bra, men jag insåg att detta jobb ibland inte är något för den höjdrädda…

Höjd

Något annat som slog mig under veckan var hur viktigt det är att montören dokumenterar det arbete de gjort. Och då kan man fråga sig varför det är så viktigt. Jo, det är viktigt för att både vi och kunden ska kunna se status och vad som faktiskt har gjorts.

Det jag kan konstatera såhär långt är i alla fall att jag ser väldigt mycket fram emot kommande veckor i fält i olika typer av projekt!

Läs mer om traineeprogrammet för projektledare och specialister här.