Gå till huvudinnehållet

Farman i vindkraftprojekt

2019-05-03

Hej, Farman här igen. Nu är det min tur att skriva traineebloggen och det har hänt mycket spännande sedan sist. Jag har arbetat i ett vindkraftsprojekt där vi installerade en temporär transformator i -17 grader. Och vindstilla var det inte om vi säger så. Jag vill bara säga ”stor tumme upp” till alla er kollegor som dagligen arbetar där ute i den kylan. På bilden har vi byggt ett vindskydd då det blåste extra mycket.

Farman Stallverk

Vindskydd

Den senaste tiden har jag mest arbetat inne på kontoret och fungerar som assisterande konstruktör i ett projekt och har även varit delaktig i en anbudskalkylering som ska lämnas in nu på tisdag.

Mitt koncernövergripande verksamhetsprojekt; att se över och förbättra ONE Nordics konstruktionsprocess, går framåt och jag har nu planerat att stämma av pågående konstruktionsprojekt så att de följer processen. All dokumenthantering ska hanteras enligt konstruktionsprocessen så att arbetet blir så effektivt som möjligt och även underlättar för framtida projekt.

Jag har även fått ett eget mindre projekt att driva. Detta projekt var jag med och räknade på tidigare i år och det ska påbörjas nu under de kommande veckorna.

För övrigt är det alltid roligt att träffa de andra traineerna och höra deras spännande historier.  Vi hade en traineeträff i Luleå den 27-28 mars där vi bland annat hade studiebesök på blivande Europas största vindkraftpark (på bild nedan) och även ett vattenkraftverk.  

Vi har även gått på utbildningar som handlar om kommunikation och självkännedom. Jag gillar tanken/vetskapen om att man som människa förnekar sina negativa sidor och håller med om de positiva sidorna. Så fort nån påpekar det negativa går man i självförsvarsläge. ”Jag är ”perfekt”…så enkelt är det bara.” - Människan. 

Tills nästa gång……har det gött! //Farman, projektledar/specialist-trainee i Sundsvall

Vindkraft