Gå till huvudinnehållet

Isak ser fram emot en fullspäckad vår med både utbildning och jobb

2020-02-07

Hej! Då var det dags igen - nytt år, samma Isak, men med nya möjligheter och erfarenheter. Sedan jag skrev senast har vi klarat av beredningsblocket i traineeprogrammet och riktat in kursen mer på projektledningsdelen. Beredning är det som lägger förutsättningarna för ett lyckat projekt, en bra beredning ger oftast ett bra slutresultat. Många förknippar beredning med förberedelser som sker vid elnätsarbeten i vår bransch. Dock är det något som sker inför de flesta arbeten, konstruktion, materialbeställning och planering.

Isak Webb

Inom elnätsområdet har man standardiserat mycket av detta under paraplyorganet ebr. För att få en grundligare insyn i just ebr och elnätsberedning spenderade vi två dagar i Småland och en vecka i Örebro under hösten.

Träd

BILD: Stolpe som skulle stagas om utanför Otterbäcken i samband med förstärkning av nätet till följd av elkvalitéproblem

I Norrköping är det full fart, inte så mycket elnätsarbeten för min del men mycket arbete med industrikunder och underhållsavtal. Det är mycket att göra och många delar att vara delaktig i. Just nu är det arbete i alla delar av linjen, lite konstruktion/beredning, lite projektledning och lite montörsarbete. Att vara med i alla delarna är både lärorikt, intressant och förhoppningsvis en bra grund inför framtiden.

Underhåll

BILD: Brytarunderhåll.

Verkligheten rullar på och jag ser framemot en fullspäckad vår med både utbildning och jobb.

Nu är det ungefär ett år sedan jag tog steget att söka jobb på ONE Nordic, tiden går fort när man har roligt. Sök du också!

Tills nästa gång.

Isak, projektledartrainee i Norrköping