Gå till huvudinnehållet

Jon har snabbt fått axla ett stort ansvar som PMO i ett av Sveriges största elmätabytesprojekt

2020-12-17

Hej allesammans, nu har det äntligen blivit dags för den femte och sista traineen att skriva sitt första blogginlägg! Kan börja med en kort presentation av mig själv. Mitt namn är Jon och kommer ursprungligen från Uppsala. På fritiden tycker jag om att vara ute i bra väder, om det så innebär en Stockholms hike runt Årstaviken, skidåkning ner för en nypistad backe, eller ute i skärgården med vind i seglen.

Som nybakad gymnasiestudent bytte jag en studentstad till en annan och styrde skutan mot Linköping där jag påbörjade min civilingenjörsutbildning i Industriell Ekonomi (samma inriktning som tre av fyra av mina traineekollegor har i sina respektive utbildningar). Med ett stort intresse för hållbarhet, en kandidat inom bioteknik och en master i strategi och styrning tyckte jag möjligheten att börja arbeta på ett företag i energisektorn verkade som en perfekt matchning för mig. Efter snart 6 veckor på ONE Nordic har jag inte ångrat mig en sekund.

Jag har sedan starten arbetat på Stockholmskontoret i ett av ONE Nordics elmätarprojekt, vilket har inneburit att jag kastats in i hetluften med en gång. Min roll i projektet är PMO (Project Management Office)-ansvarig. Som PMO är jag en del av ”core team” som leder projektet och tar taktiska beslut (tillsammans med Program Manager och Projektledare för de olika delprojekten). Jag assisterar vår Program Manager i det dagliga arbetet av projektet samt deltar i gemensamma ledningsgruppsmöten med kund. Det innebär att jag verkligen har fått jobba i händelsernas centrum. Jag har snabbt fått stort ansvar att axla och arbetar nära core-team - både på ONE Nordics och kundens sida. Det är verkligen ett privilegium att så tidigt i karriären fått så stort förtroende av organisationen samt att vara en nyckelspelare i ett så omfattande projekt som elmätarprojektet är.

Att blanda erfarenhet från riktiga projekt med teoriutbildningar med traineegänget tror jag verkligen är ett framgångsrecept. Jag känner att min utbildning givit mig en stabil grund att stå på, och att ONE ger mig förutsättningar att bygga vidare min personliga och professionella utveckling.

Jag passar på att önska alla en god jul och ett gott nytt år från alla oss projektledartraineer! Nästa blogginlägg skriver Anna i början av januari.

//Jon