Gå till huvudinnehållet

Lisa berättar om forkovring inom Megger, Torkel, Sverker, grodor och ormskinn

2019-11-08

Efter sex veckor fältpraktik med montörerna i Karlstad har jag hunnit vara med på många arbeten av mycket varierande karaktär. Det är en bred kompetens som finns inom ONE Nordic region mitt. Jag har fått vara med på allt från bland annat linbyte, förläggning av sjökabel och stolpbyte till nyanslutningar, felsökning och tester av batteri och larm. Bland nätstationer, kabelskåp, ställverk och verktyg som "Megger, Torkel, Sverker, grodor och ormskinn" har jag verkligen fått förkovra mig i elkraft.

Lisa Webb

De här veckorna har gett mig förståelse för hur montörernas vardag kan se ut och vilken otrolig insats de gör! Montörernas mottagande av mig har varit exemplariskt och det är ett otroligt fint gäng som jag fått privilegiet att lära känna.

Bild 1

Bild 2

Nästa steg i traineeprogrammet var beredning och konstruktion vilket inleddes med en utbildning i EBR, branschstandarder som är utvecklade för att konstruera, bygga, underhålla och utveckla elnäten på ett rationellt och kostnadseffektivt sätt. En del av utbildningen var förlagd ute på ett visningsområde där det gavs tillfälle att på nära håll studera olika typer av kablar, isolatorer, brytare, nätstationer, stolpar och liknande. Dessutom har vi fått en intressant och nyttig genomgång i entreprenadjuridik av vår kunniga jurist Helena Strömbeck. Kommande veckor kommer jag följa flera duktiga beredare för att lära mig mer om deras arbete, på återseende!  

/Lisa, projektledartrainee i Karlstad