Gå till huvudinnehållet

Lisa i Karlstad involverad i spännande anbudsarbete

2020-01-31

Hej igen! I skrivande stund sitter några av oss här i Karlstad med ett anbudsarbete där jag fått möjlighet att hjälpa till. Uppdraget innefattar bland annat provning av likspänningssystem där till exempel urladdningsström och underhållsladdningsspänning i batteriet mäts, för att bedöma dess kondition. Något som behöver göras regelbundet för att säkra driften. Arbetet har såklart medfört många funderingar för mig som trainee, men lyckligtvis finns det alltid hjälpsamma, trevliga kollegor som svarar på frågor, bidrar med sina erfarenheter och kunskap eller bara frågar om allt går bra. Här finns mycket kunskap och hjärta - en stor styrka för ett företag idag.

Lisa Webb

stallverk

BILD: Batteri i ställverk

Vid sidan av anbudsarbetet följer jag också projektledare och jag försöker ta vara på alla tillfällen att vara med på till exempel start- och byggmöten, slutbesiktningar och diverse planering. Det har även blivit en del administrativt arbete som till exempel fakturahantering. Det känns alltid bra att få bidra till verksamheten och samtidigt känna att arbetet ger en bra insikt, i allt från våra datasystem till de avtal vi jobbar med.

E.ON:s driftcentral i Norrköping var vänliga att ta emot oss trainees för ett studiebesök en dag. Vi fick se och höra om deras sida av verksamheten och möjlighet att ställa frågor. En givande dag och ett mycket bra mottagande!

Norrköping

BILD: E.ON Norrköping

Avslutar min hälsning från Karlstad med ett citat som jag tycker väl speglar vad traineeperioden handlar om;

”Lär mig - och jag ska glömma. Visa mig - och jag ska komma ihåg. Gör mig delaktig - och jag skall förstå. Ta ett steg tillbaka - och jag ska handla” 
Författare - okänd

/Lisa, projektledartrainne i Karlstad