Gå till huvudinnehållet

Simon berättar om hur han varit delaktig i felavhjälpning under storm och andra spännande projekt

2020-04-08

Hej Allihopa! Just nu, i skrivande stund, är det storm i Örebro. Vi får in felanmälningar kontinuerligt, det är träd som har blåst omkull på ledningar, säkringar som löser av olika anledningar, okända strömavbrott osv vilket leder till att tusentals människor blir strömlösa och att vi får miljoner grejer att göra för tillfället. Vår största prioritering i dessa lägen både för projektledare och montörer är att försöka hantera dessa situationer på ett så bra sätt som möjligt. Vi på kontoret försöker att underlätta för montörernas arbete genom att strukturera upp inkomna fel och fördela ut dessa till de rätta montörerna i fält. Men det är montörerna som är de riktiga hjältarna dessa lägen, som arbetar extra och hela nätter för att få igång strömmen igen ute hos folket.

Simon Webb

träd

BILD: Träd som har blåst omkull på ledningar.

Belysning

I mitt förra blogginlägg skrev jag att jag precis skulle slänga mig in i belysningsvärlden och vara delaktig i ett projekt med Örebro kommun. Det har hänt lite mer på den fronten sedan dess. I projektet har jag hunnit delta på byggmöten, beställt material, fakturerat, lagt prognoser för ekonomin och haft den kontinuerliga kontakten med beställare och montörer. Utöver detta hjälper jag en kollega med att upprätta kalkyler för ombyggnationer av befintliga belysningsanläggningar. Bilden nedan är tagen från ett projekt som vi räknat på där de gamla trästolparna med hängkabel som ska byggas bort mot nya stålstolpar med nergrävd kabel och nya armaturer.

Belysning

Trafiksignal

Jag har även börjat gästspelat lite med trafiksignal, här har jag dock inte hunnit sätta mig in så mycket ännu. Har följt med två av våra montörer ute i fält för att skapa mig en uppfattning om vad det innebär att arbeta med trafiksignaler och allting kring det. På bilden nedan kan ni se en trevägskorsning som ska kompletteras med en till utfart och på den andra bilden kopplas en ny kabel in på plint i en av stolparna.

Trafiksignal

/// Simon, projektledartrainee i Örebro