Gå till huvudinnehållet

Simon börjar arbeta som projektledare

2020-01-24

Hej, Simon här igen. I mitt förra inlägg hade jag precis avslutat min praktik med beredningsteknikerna och nu har min praktik med projektledarna pågått i två månader.

Simon Webb

Projektledning

Innan denna praktik samlades alla traineer i Malmö för att tillsammans genomföra en utbildning i "Projektledning grund", vilket var väldigt lärorikt med många bra diskussioner. Det är flera utbildningar med inriktning mot projektledning som är planerade under våren och sommaren, vilket jag ser mycket framemot.

Den senaste tiden har jag mestadels arbetat inne på kontoret där jag bistått en projektledare som arbetar med anslutningsärenden. De arbetsområdena jag har hjälp till med har huvudsakligen handlat om lite förarbeten som materialbeställning, kontrollerat om andra aktörer har ledningar i marken där vi ska arbeta samt fakturering när arbetet är avslutat.

Lokala ONE Projekt

Det som är roligt med Traineeprogrammet är att ONE Nordic ger mig som trainee mycket frihet att testa mig fram och är lyhörda för mina egna önskemål och idéer. Jag har drivit några små projekt vid sidan om som kan hjälpa oss lokalt men även andra etableringar som arbetar med E.ON. Jag har tagit fram en checklista som kan användas vid projektutförande mot E.ON och analyserat våra inmätningar och underentreprenörer.

Uthyrning av montörer

Jag har även fått äran att få hålla i ett samarbete med ett driftbolag i Eskilstuna/Strängnäs där vi ska hyra ut tre montörer i sex månader till deras lokalnät sida. Detta har gett mig möjlighet att få styra upplägget och sköta den kontinuerliga kontakten med montörerna och driftbolaget efter eget bevåg.

Belysning

Förtillfället ska jag precis slänga mig in belysningsvärlden och vara med och hålla i ett belysningsprojekt för Örebro kommun. Detta projekt ska bli mycket roligt att vara delaktig i och jag förväntar mig att många delar av projektledningens grunder kommer att tillämpas i detta projekt.

Projektplanering

Jag berättar mer om hur det går i nästa inlägg 😊

Vi hörs!

/Simon, projektledartrainee i Örebro