Gå till huvudinnehållet

Simon har arbetat hårt i anbudsarbeten

2019-03-15

Hej, nu har traineeprogrammet pågått i ett halvår och vi börjar nog alla bli ganska varma i kläderna. Själv börjar jag känna mig som en riktig tjänsteman som kommer hem efter jobbet och på frågan ”Vad har du gjort idag?” svarar ”Gått på möten och skrivit dokument”. Men detta är ingenting jag klagar över utan tvärtom har den senaste tiden på Mätteknik varit både utmanande, spännande och lärorik.

Bild Tåg

BILD: Simon som åker tåg mellan viktiga anbudsmöten.

Framför allt har jag jobbat med anbudsarbete, där vi på Mätteknik har många möjliga projekt framöver av olika storlek och karaktär. För att det ska bli aktuellt måste vi först vinna affärerna, och detta arbete är lite av en sport där alla måste jobba tillsammans på toppen av sin förmåga för att leverera ett bättre anbud än konkurrenterna. Det är ett bra sammanhang att komma in i som trainee då jag verkligen måste sätta mig in i hur och varför vi gör saker idag och hur vi skulle kunna göra det bättre imorgon, för att sedan kunna beskriva det för det företag som ska köpa våra tjänster. I detta arbete har jag fått stort förtroende och får vara med i händelsernas centrum när stora beslut ska fattas, vilket är just vad jag hoppades på när jag sökte till traineeprogrammet.

Sista ansökningsdag för det här årets traineeprogram var dne 14 mars och förra veckan var jag därför, tillsammans med kollegor från Växjö, på AMÅR-mässan på Linneuniversitetet (se bild) för att värva nya taggade ingenjörsstudenter till ONE. Intresset för traineeprogrammet var stort och jag ser fram emot att få in fler entusiastiska kollegor i höst!

Amår