Gå till huvudinnehållet

Vår trainee Calle hjälper till att utveckla avdelningen i Segeltorp (Stockholm)

2020-11-23

Så var det min tur att få inleda min traineebloggskarriär, den andre karriärstarten på kort tid. Vi har, som Anna skrev i premiärbloggen, varit igång sedan den andre november. Nu börjar uppdragen ta fart på riktigt, och jag tänkte ge en liten inblick i hur mina första veckor varit i traineeprogrammet för projektledare, och på företaget.

Carl Johan Arvidsson Webb

Men först lite om mig själv!Calle heter jag (i folkbokföringen Carl-Johan, men det är bara min kära mor som använder det när hon är arg på mig…) och har hunnit befinna mig inom ONE Nordic ett litet tag nu faktiskt; jag började på ONE Nordic redan när jag fick ett sommarjobb inom affärsområdet Mätteknik - för att sedan även skriva mitt examensarbete här. Jag har spenderat de senaste fem åren av mitt liv på att bli civilingenjör på LTH (Lunds Tekniska Högskola), och precis som flera andra av årets projektledartraineer inom industriell ekonomi. Utanför jobb och skola är jag en sportnörd, men har tyvärr alltid varit bättre på att titta på än att utöva. Jag har som mål att varje år eller säsong lägga till en sport till repertoaren; och varje gång går jag in för det med kanske aningen för stor entusiasm.

Efter en första traineevecka där mycket tid gick åt till att bekanta sig med företaget, arbetsplatsen samt fått en rejäl duvning inom affärsmannaskap på ONE Nordic av vd och andra i koncernledningen, en andra vecka där jag hjälpt till med och lärt mig att gå igenom ett större anbud, så är denna veckan den första på mitt traineeuppdrag. Avdelningschefen i Segeltorp är bland annat även avdelningschef i Norrköping, och behöver hjälp med ett extra par händer och ben som kan sköta daglig verksamhet, och hjälpa till att utveckla avdelningen i Segeltorp. Måndagar till torsdagar är jag därför på plats i Segeltorp, och har nu börjat lära känna mina kollegor. Många nya namn, inte fullt lika många ansikten än på grund av Corona, men likväl en spännande utmaning framöver! På traineeprogrammet fick vi tidigt en utbildningsdag i vikten av att tjäna pengar, och det är banne mig vad vi ska göra.

Mycket är nytt än så länge, men jag ser fram emot att kunna delge mer om hur livet som projektledartrainee utvecklar sig framöver. De första stora intrycken får jag sammanfatta som en stor glädje och stolthet i att utföra ett bra jobb bland kollegorna, samt ett stort ansvar men också möjligheten att påverka genom sitt goda arbete. Precis den typen av arbetsplats jag vill befinna mig på.


//Calle